Обвиниха Дейвид Копърфийлд в сексуален тормоз

  • 25 януари 2018 15:36

  • 2469
  • 3
Обвиниха Дейвид Копърфийлд в сексуален тормоз
© Getty Images/Guliver

Известният илюзионист от САЩ Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално посегателство - само няколко часа, след като в обстойно изявление е засвидетелствал подкрепата си за движението #Аз също и жертвите на сексуален тормоз, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

В изявлението, публикувано на страницата му в Туитър, 61-годишният Копърфийлд разкрива как животът му се е "преобърнал наопаки", след като преди повече от десет години срещу него са отправени "изфабрикувани гнусни обвинения" в сексуално посегателство.

Според жената, обвинила илюзиониста през 2007 г., той е упражнил сексуален тормоз над нея в дома си на Бахамите. Срещу Копърфийлд тогава не са повдигнати обвинения. Впоследствие предполагаемата му жертва е арестувана заради фалшиви обвинения в сексуално посегателство срещу друг мъж, припомня изданието.

Според изявлението на Дейвид Копърфийлд движението #Аз също е важно и значимо и е трябвало да се зароди още преди време.

"Представете си обаче какво е човек да вярва в движението и същевременно да е бил жертва на фалшиви публични обвинения в миналото", пише още илюзионистът, преди да отправи призив към всички, възнамеряващи да говорят за сексуален тормоз, първо да обмислят внимателно действията си и да не бързат с преценките.

Явно предусещайки, че към него ще бъде отправено ново обвинение, Копърфийлд казва: "Въпреки че се задава буря, аз се надявам движението #Аз също да преуспее".

Часове след изявлението на илюзиониста, в интервю за сайта Wrap, Бритни Люис, бивша моделка, прехвърлила 40-те, е отправила обвинение, че през 1988 г., когато е била 17-годишна, Копърфийлд я е упоил и е упражнил сексуален тормоз над нея.

Според твърденията на Люис с илюзиониста са се срещнали на състезание за модели, на което той е бил съдия. След това Копърфийлд я е поканил на шоу в Калифорния, след което я завел на бар. В заведението тийнейджърката е забелязала, че илюзионистът сипва нещо в чашата. Бритни Люис разказва, че й е "причерняло", но си спомня, че се е озовала в хотелска стая, където Копърфийлд е започнал да я целува, да притиска лицето си към тялото й и да сваля дрехите й. На другия ден той й казал, че не се е стигнало до проникване. Магът освен това я е накарал да напише писмо, с което потвърждава, че е добре.

Бритни Люис допълва, че след като през 2007 г. Дейвид Копърфийлд е бил обвинен в сексуално посегателство и разследван, е съобщила за собствения си случай, но жалбата й така и не е получила отклик.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2469 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.04 | 08:56

3
аха преди 30 години тя се нафиркала кат прасе и нищо не помнела, ама изведнъж сега след 3 десетилетия се сетила че й турил нещо в питието и се била ивала
k2

2018.02.04 | 08:56

2
Taq da q proverqt za dimenciq !

2018.02.04 | 08:56

1
как точно е видяла най-ловките пръсти в света !? ;-)

Добави коментар

Водещи новини