Отложиха процеса срещу мексиканския наркобос Ел Чапо с половин година

  • 11 януари 2018 07:26

  • 5550
  • 1
Отложиха процеса срещу мексиканския наркобос Ел Чапо с половин година
©

Процесът срещу мексиканския наркобарон Хоакин Гусман - Ел Чапо е отложен за септември, обяви съдът в Ню Йорк, цитиран от ДПА.

Делото трябваше да започне през април, но се отлага с половин година, след като адвокатът на подсъдимия поиска повече време за подготовка, тъй като пое защитата му едва през септември. Гусман бе екстрадиран от Мексико в САЩ през януари миналата година, за да се изправи пред обвинения в управление на криминална организация и други престъпления, свързани с наркотрафика като лидер на картела "Синалоа". Американските власти му предявиха 17 обвинения, търсейки му отговорност за смъртта на хиляди хора и вкарването на хиляди тонове наркотици в САЩ.

Ако бъде признат за виновен, той ще прекара остатъка от живота си в затвора. На Гусман е наложен строг режим в манхатънския затвор, където е държан, тъй като наркобосът вече два пъти е бягал от затвори в Мексико. Според адвоката му той прекарва 23 часа дневно в студена единична килия при непрекъснато осветление, което се отразява на психическото му състояние, а посещенията на близки са крайно ограничени. Той бе арестуван за трети път от мексиканските власти в дома си в щата Синалоа през януари 2016 година, след седем месеца на укриване сред зрелищно бягство.

Последвайте канала на

БТА
5550 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bava

2018.01.11 | 19:19

1
Те от американски затвори най много ги е страх наркосите

Добави коментар

Водещи новини