Без церемония за Оскар заради сексскандала в Холивуд?

  • 03 януари 2018 13:24

  • 2720
  • 0
Без церемония за Оскар заради сексскандала в Холивуд?
© gettyimages (архив)

Тази година да бъде нулева за връчването на наградите Оскар. Такъв призив бе отправен от страниците на в. Ню Йорк пост.

"Дейците на Американската киноакадемия трябва да се замислят дали да връчат статуетките на 4 март. В Холивуд трябва много добре да се замислят дали тържествата в Лос Анджелис няма да бъдат помрачени от скандала, който се разрази с продуцента Харви Уайнстийн", пише още в обширната статия.

Човекът, който стои зад "Бандите на Ню Йорк", "Влюбеният Шекспир" и други култови филми, бе обвинен в десетки случаи на сексуални посегателства срещу актриси. Сред жертвите на Уайнстийн бяха Анджелина Джоли, Салма Хайек и други. Авторът на статията също обвини известни режисьори и актьори, като Куентин Тарантино и Мат Деймън, че са прикривали похожденията на продуцента. "Ще бъде много трагично, ако режисьорът на "Криминале" даде Оскар на Лара Крофт", коментира още журналистът. "Ето защо добре е тази година да не се раздават Оскари", завършва статията.

Първата награда на Киноакадемията бе връчена през 1929 г. Статуетката получава името Оскар на шестия си рожден ден. Има две версии за произхода името. Едната гласи, че кръстница на наградата е актриса Бет Дейвис и тя е дала на наградата името на тогавашния си съпруг Хармън Оскар Нелсън. Според другата версия кръстница е секретарката Маргарет Херик. Тя е заявила, че статуетката много прилича на нейния роднина Оскар Пиърс.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини