Наркобарон милиардер не може да си плати за адвокат

  • 05 юли 2017 13:24

  • 3177
  • 0
Наркобарон милиардер не може да си плати за адвокат
© Gettyimages

Мексиканският наркобарон, известен като Ел Чапо, оглавява “международна престъпна организация”, която е генерирала 14 млрд. долара от продажби на наркотици в САЩ и Канада, според министерството на правосъдието на САЩ.

От списание Forbes определят Хоакин Гузман Лоера като един от най-богатите престъпници на планетата, разполагащ със стотици компании в САЩ и Мексико, които перат пари за него. Изглежда обаче, че нищо от всичко това не може да ти е от полза, когато си заключен в килия в Манхатън и не можеш да си платиш за адвокат.

Петдесет и девет годишният Гузман, който бе екстрадиран от Мекскико в САЩ през януари, за да бъде съден общо по 17 обвинения, сред които трафик на наркотици, пране на пари и убийство, в момента изпитва затруднения с намирането на подходящ адвокат, който да го защитава.

От пристигането си в Ню Йорк той е защитаван от служебно назначени адвокати, които най-често биват назначавани да представляват в съда обвиняеми, които не могат да си позволят собствен защитник.

Властите се подиграха с това изразходване на обществени средства за човек, когото наричат милиардер. Те също така искат конфискацията на активи за 14 млрд. долара от Гузман, което повдига въпроса как който и да било адвокат ще получи заплащане, ако той бъде признат за виновен.

Джефри Лихтман, виден адвокат, който успешно защити в съда сина на нюйоркски мафиот, е основният кандидат да представлява Гузман, според Wall Street Journal.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
3177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини