7-ми флот на САЩ: Шпионски сексигри

  • 15 март 2017 10:16

  • 6972
  • 0
7-ми флот на САЩ: Шпионски сексигри
© gettyimages (архив)

Девет високопоставени офицери от 7-ми американски флот са обвинени в шпионаж и издаване на секретна информация, предаде ТАСС.

Пенсионираният адмирал Брус Лавлес, неговият колега Дейвид Нюланд и още седем висши командири на военноморските сили на САЩ са предавали поверителни данни на чужди граждани. В замяна офицерите били черпени с обилни вечери, услуги от интимен характер на елитни проститутки и луксозни почивки. Това стана ясно от материалите на разследването на корупционния скандал, свързан с компания на малайзийския бизнесмен Леонард Глен Франсис, с прякор Дебелия Леонард.

Съденият за мошеничеството предприемач само на една вечеря в петзвезден филипински хотел е купил пури и коняк за американците на обща стойност 4000 долара, пише още в следствените материали. Деветимата офицери са задържани и на тях са наложени мерки за неотклонение.

Скандалът с Дебелия Леонард гръмна през 2013 г. Бизнесменът, чиято фирма предоставяше услуги на американските военни кораби в Югоизточна Азия 25 години, бе уличен в даване на подкупи на официални лица от САЩ срещу продължаване на договорите. Делото срещу Франсис все още не е завършено и той може да влезе зад решетките за четвърт век.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини