Доналд Тръмп избра Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН

  • 23 ноември 2016 18:24

  • 2753
  • 4
Доналд Тръмп избра Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН
© Facebook, Nikki Haley

Новоизбраният американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския реши да определи губернаторката на щата Южна Каролина Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН, заяви днес преходният му екип, цитиран от Ройтерс.

"Губернатор Хейли се е доказала като човек, който може да обединява хората независимо от техния произход или партийна принадлежност, за да постига напредък по важни политики за подобряването на своя щат и нашата страна", каза Тръмп в изявлението.

Хейли силно критикуваше Тръмп по време на предизборната кампания заради острите му изказвания по въпроса за незаконните имигранти и за това, че не се е обявил достатъчно категорично против поддръжниците на възгледите за превъзходството на бялата раса.

Избирането на 44-годишната републиканка и дъщеря на индийски имигранти, която е виден застъпник за толерантност, за посланик на САЩ в ООН може да има за цел да парира критиките срещу коментарите на Тръмп за имигрантите и малцинствата и обвиненията в сексизъм по време на кандидат-президентската му кампания.

Хейли има малък опит във външната политика. Според американски медии нейният международен опит включва преговори с международни компании, които искат да развиват дейност в Южна Каролина. Като губернатор тя е ръководила няколко търговски мисии в чужбина.

"Тя също така се е доказала като човек, който може да сключва сделки, а ние очакваме да сключваме доста сделки. Тя ще е великолепен лидер, който да ни представлява на световната сцена", каза Тръмп в изявлението, с което обяви нейното назначение.

Хейли заяви, че приема да бъде посланик на САЩ в ООН при управлението на Тръмп. Тя каза, че ще продължи работата си като губернатор, докато кандидатурата й бъде одобрена от американския Сенат.

Последвайте канала на

БТА
2753 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.11.25 | 22:28

4
Путин, дупце да ти е яко! До сега пищяхте от санкциите, но те засягаха само няколко десетки политици и фирми.Сега Тръмп денонсира "Тихоокеанския" договор за търговия с Русия. Минавате само на самагон и марули от Турция!

2016.11.25 | 22:28

3
"Тихоокеанския" договор за търговия с Русия"" - колко неграмотен може да е човек , за да каже такова нещо. Поне Google се научете да ползвате преди да пишите. Всъщност договора е срещу Китай и Русия. BTW А Путин е пич :)

2016.11.25 | 12:19

2
надаѝ се на чудеса тъпако, ама надали..!

2016.11.24 | 03:19

1
Днешният Тръмп, вчерашният Рейгън!

Добави коментар

Водещи новини