Младеж крадял мозъци и ги продавал в e-Bay

  • 03 януари 2014 13:02

  • 2024
  • 0
Младеж крадял мозъци и ги продавал в e-Bay
©

21-годишен мъж крадял мозъци от Музея на медицинската история в щата Индиана и ги продавал в e-Bay чрез посредник от музея. Младежът е арестуван в края на миналата година.

Заподозреният за престъпленията Дейвид Чарлз разполагал с около 60 мозъка. Той ги задигнал, както били консериврани в буркани, от склада на музея. Мозъците са принадлежали на пациенти, страдали от психични заболявания. Те са извадени от телата им по време на аутопсии и са на над век. Изложени са с цел подпомагане на науката да разбере особеностите на болестите.

Схемата започнала да се разплита, след като изпълнителният директор на музея получил обаждане от мъж от Калифорния. Той съобщил, че е купил 6 буркана с мозъци от e-Bay на цена от общо $600. Заподозрял, че са откраднати, когато ги сравнил с онези в музея на сайта на културната институция. След това директорът се обадил в полицията. Чарлз е арестуван на 16 декември от полицаи под прикритие. Този месец той ще застане пред съда по обвинение в кражба на човешки органи на обща стойност около $4,800.

Продажбата на органи в e-Bay е забранена. Следователно предлагането и закупуването им там е нарушение както на федералния закон, така и на правилата на сайта. Други обекти, които не могат да се продават в него, са черепи и скелети на индианци, органи, кости, кръв, екскременти и сперма. Разследващите смятат, че човекът, който алармирал музея за кражбите, е колекционер на странности. ''Това определено е странно и е вбесяващо, че тези хора нямат уважение към човешките останки'', коментира полицай. Чарлз все още не е направил изявление по въпроса.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини