Руският историк-убиец е затрил още хора?

  • 13 ноември 2019 15:33

  • 3026
  • 2
Руският историк-убиец е затрил още хора?
© Getty (архив)

Руският историк Олег Соколов, обвинен в убийството на приятелката си Анастасия Ешченко, вероятно е затрил поне още двама души, написа в. Московский комсомолец.

Колега на учения от Държавния университет в Санкт Петербург пред изданието е разказал за случай, при който изследователят на миналото е бил съден за непредумишлено убийство. Соколов участваше в снимките на исторически филм през 1981 г. Сред неговите задачи бе прокарване на реплика на кораб от началото на ХVIII век по река Мойка (протичаща през втория по големина град в в страната). Той толкова неумело управляваше възстановката, че я преобърна. Всички паднаха зад борда. Един от участниците потъна завинаги във водите, а Соколов се спаси. По-късно срещу него бе заведено дело за непредумишлено убийство. Целият случай обаче бе покрит. Аз лично смятам, че в тази работа има пръст баща му – Валерий, който тогава имаше високото звание във въоръжените сили", е разказал Егоров.

Руският историк-убиец: Искам ТВ в килията

По думите на събеседника на таблоида смъртта на бивша съпруга на историка също е пораждала съмнения. Според официалната версия Анастасия Викторова е починала от рак на мозъка. "Новината за нейната кончина (2004 г.) бе шок за всички. Тя бе здрава, нямаше никакви оплаквания и изглеждаше прекрасно, допълнил е той. Според него след раздялата си с Викторова  Соколов е получил просторен апартамент в шикозен квартал в Санкт Петербург. Ученият вложи много пари в жилището си и го приписа на дъщеря си", е посочил още информаторът. Егоров е допълнил, че причината за развода са били системни изневери на Соколов.

"Моите съмнения се задълбочиха, след като видях стенограмата от показанията на Олег пред съда, когато той е казал, че Анастасия Ешченко се е превъртала във вещица, ми просветна. Той изричаше същите думи, когато се развеждаше с Викторова", е допълнил Егоров.

Руски историк разчлени любимата си, но бе твърде пиян, за да го прикрие

Соколов е бил арестуван след като се е опитал да изхвърли останките на Ешченко в река.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3026 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.13 | 16:28

1

Не чувам нищо за Еврогейската демокрация.

2019.11.13 | 16:52

2

провери в новината за убиците на деца си в англия брат и сестра :)

Добави коментар

Водещи новини