Три ареста след трагедията в златодобивна мина в Русия

  • 20 октомври 2019 11:59

  • 1125
  • 2
Три ареста след трагедията в златодобивна мина в Русия
© Getty Images/Guliver (архив)

Трима високопоставени служители на компанията, добиваща злато в мината в Красноярския край в Русия, където вчера загинаха поне 15 души, бяха арестувани, предаде Франс прес.

Следственият комитет каза, че тримата мъже са били откарани за разпит в Красноярск и че е направен обиск в централата на компанията.

Най-малко 15 души загинаха и шестима са в неизвестност след скъсването на дига в тази мина, довело до наводняване на селището, където живеят работниците. Издирването на шестимата души е затруднено от лошото време, което не позволява да се използва авиация, посочи министерството на извънредните ситуации.

Основната хипотеза на следователите е, че трагедията се дължи на нарушения при добива на злато. Според местните власти при построяването на дигата не са били спазени необходимите разпоредби. Властите дори не са знаели за съществуването й.

Последвайте канала на

БТА
1125 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.10.20 | 13:27

2

Цървули!!!Рускенефа е Фалирала Авторитарна Кочина и Най-долна Воняща Помийна Яма!!!Там всичко е вехто,ръждясало,мухлясало,руши се,гори и се сгромолясва!!!Никой нормален човек не иска да ходи там!!!Дори и родните продажни,русосифилистични дупедавци не искат!!!Пари да им даваш,да ги биеш-твърдо не!!!Готови са да емигрират в САЩ но в Рускенефа в никакъв случай!!!Ура и Слава!!!

Отвратен

2019.10.20 | 12:41

1

Руска им работа

Добави коментар

Водещи новини