Кремъл: Публикуването на записи на разговорите Тръмп-Путин изисква руско съгласие

  • 30 септември 2019 18:34

  • 856
  • 2
Кремъл: Публикуването на записи на разговорите Тръмп-Путин изисква руско съгласие
© Getty Images/Guliver

Кремъл заяви днес, че Вашингтон ще се нуждае от руско съгласие, за да публикува протоколи от телефонните разговори между президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и руския му колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде Ройтерс.

Конгресът е решен да получи достъп до записите на разговорите на Тръмп с Путин и с други световни лидери, каза вчера председателят на комисията по разузнаването в Камарата на представителите, като се позова на опасения, че президентът републиканец може би е застрашил националната сигурност на САЩ.

Запитан относно тези изявления, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери в Москва,че Русия е готова да обсъди въпроса, ако в Москва се получи сигнал от Вашингтон, но добави, че подобно разсекретяване не е нормална дипломатическа практика. "Обнародването (на тези записи), разбира се, е донякъде възможно само по взаимно съгласие между страните. Това е установена дипломатическа практика", посочи Песков.

"Ако трябва да бъда по-конкретен, може би, обичайната дипломатическа практика не предвижда тяхното обнародване. Ако се получат някои сигнали от американците, тогава ние ще ги обсъдим", отбеляза той.

Последвайте канала на

Novini.bg
856 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2019.10.01 | 00:18

2

Ti si oligofren
3 mart ne znae6 li kav den e leee
Ako russia ne ni osvobodila togava koi amerika ili oniq piqnica vasil levski a

2019.09.30 | 21:00

1

Искаме да разберат един път за винаги комонистите,че те не ниса освободили от турско робство а ние освободил Цар Александър || през 1878 г до тогава е нямало комонисти.А имено комонистите когато дойдоха през 1917.18г тогава те избиха и Александар нашият освободител и неговото обкръжение.Защо тогава Нинова и всички комонисти и дори гн Путин се слагат че ни са освободили от турско робство.До всички комонисти и руски и Български веднага ни напуснете родината ни майка България.Да живее ГЕРБ.Само ГЕРБ ви оправа...

Добави коментар

Водещи новини