Около Владимир Путин почти няма пушачи

  • 27 септември 2019 16:34

  • 1105
  • 1
Около Владимир Путин почти няма пушачи
© Getty (архив)

В обкръжението на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 почти няма пушачи. Това е казал прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Както вероятно знаете, нашият лидер е привърженик на здравословния начин на живот. Ето защо той е категорично против тютюна. Всички колеги, които имат непосредствен контакт с лидера на нашата страна, не хващат цигара. Има хора в Кремъл, които припалват. Техният брой обаче е незначителен. Те са по-малко пръстите на едната ми ръка", е допълнил говорителят на Путин.

Изказването на Песков бе разпространено  след като властите в Русия приеха нова разпоредба, насочена срещу почитателите на тютюна. Всеки, който от 1 октомври запали цигара на балкон, е заплашен от глоба в размер на 30 000 рубли (около 40 евро), а оставянето на неизгасено тютюнево изделие вече ще е повод за криминално преследване. Подобни наказания са предвидени и срещу хората, готвещи на скара по балконите.

Властите са се мотивирали, че по този начин ще предотвратят пожари в жилищни блокове.

Противници на разпоредбата обаче са посочили, че тя няма да се спазва. "В страната от години има забрана за пушене в обществени помещения. Много собственици на заведения са претърпели загуби след въвеждане на мярката", е казал лидерът на Руското движение за защита на правата на пушачите Андрей Лоскутов, цитиран от Би Би Си.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1105 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:)

2019.09.28 | 13:51

1

С алкохола как стоят нещата :) :) :) :)

Добави коментар

Водещи новини