Хиляда души участваха в протестен митинг срещу изборни измами в Санкт Петербург

  • 18 септември 2019 07:55

  • 423
  • 1
Хиляда души участваха в протестен митинг срещу изборни измами в Санкт Петербург
© gettyimages

Близо хиляда души се събраха вчера в центъра на руския град Санкт Петербург, за да протестират срещу изборни измами на състоялите се на 8 септември местни и регионални избори, предаде БТА.

Скандирайки лозунги като "Долу фалшификаторите", демонстрантите протестираха срещу победата на временния губернатор Александър Беглов, подкрепян от властта, както и срещу решението за повторно преброяване на гласовете в избирателните райони, спечелени от кандидати на опозицията.

"Властите ни откраднаха демокрацията. Ужасно е, не можем повече да търпим това", заяви 45-годишната жителка на Санкт Петербург Галина Яшченко. "Ние ще се защитаваме. Те превърнаха изборите във фарс и отвръщат с репресии", каза Борис Вишневски, местен опозиционен активист и член на либералната партия "Яблоко".

Кандидатът на Кремъл Александър Беглов спечели изборите за губернатор на Санкт Петербург с близо 65 процента от гласовете. Беглов, който дотогава беше временно изпълняващ длъжността, се бореше за поста срещу двама малко известни кандидати - Надежда Тихонова и Михаил Амосов, които получиха респективно 16,84 процента и 15,93 процента от гласовете. За основен опонент на Беглов се смяташе кандидатът на комунистите и известен режисьор Владимир Бортко, но той се оттегли от надпреварата няколко дни преди изборите с аргумента, че всичко ще бъде нагласено, така че да спечели временният губернатор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.09.18 | 10:28

1

Русия и избори?! хахахахаххах две несъвместими неяа!

Там ''изборите'' са честни, не се потиска опозицията и не се избива хахахаха

Добави коментар

Водещи новини