Опозицията спечели близо половината места в парламента на Москва

  • 09 септември 2019 12:34

  • 628
  • 3
Опозицията спечели близо половината места в парламента на Москва
© Getty Images/Guliver (архив)

Кандидати на опозицията печелят близо половината места в московската градска Дума, сочат окончателните резултати от вота. През вчерашния един ден на гласуване във всичките 85 субекта на Руската федерация бяха произведени избори на различни равнища.

Крайното съотношение управляващи - опозиция в 45-местния парламент на Москва е 24 на 21. Комунистическата партия ще разполага с 13 мандата, а "Справедлива Русия“ и "Яблоко" – с по три.

Кандидатите на властта участваха във вота като независими, за да се разграничат от губещата популярност управляваща партия "Единна Русия".

Лидерът на градската организация на партията Андрей Метелски, който е депутат в московската Дума от 2001 г. загуби от комуниста Сергей Севостянов.

Управляващите претърпяха неуспех на местните и на частичните парламентарни избори в Хабаровския край, където се класираха трети след либерал-демократите и комунистите.

За сметка на това "Единна Русия" печели убедително още на първия тур в 16-те региона, където изборите бяха за губернатори.

Полицията не е допуснала нарушения на обществения ред, които могат да повлияят на резултатите от вчерашните местни и регионални избори в Русия, съобщиха от руското Министерство на вътрешните работи.

За опазването на реда в избирателните участъци са били задействани над 130 000 служители, подпомагани от военнослужещи от Росгвардия и частни и обществени организации за охрана. В 85-те региона на страната се проведоха избори на различни нива, включително за губернатори, местни парламенти и кметове, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
628 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.09.09 | 15:27

3

Ватенки прости, дори и с избори проведен с диктат, опозицията си прокарва път до унищожението на дитката в Руската педерация!

Путин xyйлото си отива, бавно и сигурно!

Значи можело

2019.09.09 | 13:18

2

Бавно и полека, и при тях ще дойде пролет!

к

2019.09.09 | 13:04

1

Ха-ха! Изборите охранявани от артията са спечелени от управляващите, едвам. Демокрация по путински.

Добави коментар

Водещи новини