Зеленски благодари на Тръмп за санкциите срещу Русия

  • 25 юли 2019 21:54

  • 1186
  • 0
Зеленски благодари на Тръмп за санкциите срещу Русия
© Gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поздрави в телефонен разговор украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога за проведените в Украйна свободни и демократични парламентарни избори и победата на пропрезидентската партия в тях, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение от пресофиса на Зеленски.

Тръмп предложил на новия украински държавен глава помощта на САЩ в провеждането на реформи в Украйна. Зеленски от своя страна благодарил на Тръмп "за лидерството на САЩ в запазването и засилването на санкционния натиск върху Русия". Тръмп изразил увереност, че "обновената украинска власт ще може бързо да подобри имиджа на Украйна, да завърши разследването на корупционните дела, които сдържаха взаимодействието между Украйна и САЩ".

Двамата президенти обсъдили и пътища за укрепване на отношенията между САЩ и Украйна, включително енергийното и икономическото сътрудничество.

Те заявили, че с нетърпение очакват възможност да се срещнат, се казва в прессъобщението от президентския офис в Киев.

Последвайте канала на

БТА
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини