Кремъл за атаките от САЩ: Има признаци на кибервойна

  • 17 юни 2019 13:46

  • 717
  • 1
Кремъл за атаките от САЩ: Има признаци на кибервойна
© Getty (архив)

В информацията за хакерски атаки срещу наши стратегически обекти прозира фактът, че има признаци на кибервойна, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Говорителят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е коментирал статията на "Ню Йорк таймс". Вестникът от най-големия американски град преди дни е публикувал материал, че Вашингтон е активизирал информационните си атаки срещу електропроводните мрежи и други обекти в Русия.

"Ние не можем да кажем дали информацията на медията от САЩ е достоверна или не. Налице обаче има признаци на кибервойна. Ако наистина има такова нещо, то този който води бойни действия в световната мрежа, действа зад гърба на американския лидер Доналд Тръмп", е посочил още Песков.

Говорителят на Путин е допълнил, че Москва нееднократно е отправяла предложения към САЩ за сътрудничество в борбата срещу нарушенията на сигурността в интернет. "Ние до този момент не сме получили отговор", е казал Песков.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
717 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
00

2019.06.17 | 14:18

1

русия още е на шалтери - какви кибер атаки - след 100 години като си направят компютър, тогава може

Добави коментар

Водещи новини