Русия погна торни мухи

  • 14 юни 2019 11:39

  • 1124
  • 3
© Getty (архив)

Дело заради масова поява на торни мухи, е започнал руският Следствен комитет, съобщи лента.ру.

Федералният орган се е сезирал, след като жители на централната Свердловска област са се оплакали от местен фермер. Хората са обвинили Андрей Савченко, че е купил два тона оборски тор от местна свинеферма и го разпръснал върху посевите си. Заради това селата Лазорьово и Дружинино са били буквално окупирани от насекомите.

"Нашествието е ужасно. През деня не можем да видим почти нищо, а през нощта не можем да спим. Тази напаст застрашава и здравето ни, защото мухите пренасят болести", разказали са селяни.

Савченко от своя страна отрича обвиненията. "Да не би мухите да са дамгосани със знак на моята ферма, е отвърнал селскостопанският производител. Мухите ще се нахранят и ще изчезнат до две седмици", е допълнил той в опит да успокои хората.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1124 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еколог

2019.06.14 | 13:31

3

Проблемът е чисто екологичен.....и е много сложен.....За съжаление , вредните насекоми придобиват устойчивост към модерните Препарати и нападат с още по голяма сила...

ОлигоФрендс

2019.06.14 | 12:49

1

Да пращат великите си танкове и самолети да бият мухите братята славяни !
А за фрустрираните и дискомфортизирани от мухите селяни , нямам думи да опиша как страда душата ми ! Да не се окаже само , че мухите са привлечени не от тор-та а е от собствения запах на джибре ?

2019.06.14 | 13:06

2

Нещо наблюдавам необичайна активизация на олигофрена Трол на ГЕРБ - тоя с хибридните, поли и мега хибридните войни - абе тоя дето избива комплекси за малоценност. Явно партията майка - ГЕРБ му е превела бонусче и сега е у всяка манджа мерудия да сее ГЕРБ пропаганда :)

Добави коментар

Водещи новини