Йенс Столтенберг: Русия е заплаха за НАТО

  • 10 юни 2019 14:53

  • 869
  • 8
Йенс Столтенберг: Русия е заплаха за НАТО
© Getty Images/Guliver (архив)

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия е заплаха за алианса. 

В статия, публикувана в сръбския вестник "Политика" в понеделник , той отбеляза, че "агресивните" политики на Москва са сред основните рискове за сигурността на международната сцена.

"Абсолютно вярно е, че днес сме изправени пред най-непредвидимата ситуация за сигурността от много години насам. Това включва все по-агресивната политика на Русия, кибер заплахите, хибридните заплахи, нестабилността в Близкия изток и Северна Африка и продължаващата терористична заплаха", посочи Йенс Столтенберг.

Той добави, че в отговор на това НАТО "извърши набързо най-голямото колективно приспособяване на отбраната след Студената война".

Генералният секретар също така посочи пред сръбското издание, че НАТО продължава да играе жизненоважна роля в световните дела и че Алиансът е "положителна сила за устойчив международен ред", съобщава БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
869 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Хасан

2021.10.18 | 23:14

8
Изрод
асд

2019.06.10 | 15:16

1

тез пък 30 държави нарочили една и постоянно реват, че ги застрашавала. все едно да идеш да риташ едно куче и да се оплакваш, че ръмжало или те охапало. голяма лицимерщина. нато е 30 пъти по голямо и по мощно от рф, а все реват, че ги застрашавала. не е сериозно това.

безсрамна ненужна, агресивна пасмина

2019.06.10 | 17:05

7

Въоръжили се до зъби, реват да увеличаваме военните си бюджети, приемат непризнати, бандитски държави, та да им пазят службите, че Русия ги плашела.
А те наклякали по границите на Русия, наобиколили я като бесни чакали, и квичат, че ще ги нападне. Пфу. Лъжци, подпалвачи.

Пффф

2019.06.10 | 17:01

6

А, те си измислят сигурно ,ей така, защот няма какво да правят

Цитат на ,,асд"...

2019.06.10 | 15:52

3

,,...нато е 30 пъти по голямо и по мощно от рф, а все реват, че ги застрашавала. не е сериозно това...."

Просто имат пред очите си реалният исторически пример от Втората Световна Война ..!Където архивните кадри показват героичната саможертва на руският народ,който не се плаши от смърта,саможертвайки се за своята Родина...!Един малък и невъоръжен Виетнам им разказа играта на прехвалените Щатски рейнджъри,които още сънуват кошмари...!А какво остава за руснаците,които като чят -,,За Родину"-и са готови на всичко...!Сега бездарните тролове ще се нахвърлят да ме опонират...!Нормално...,просто за тях е непозната Руската Душа,готова на всичко,само и само да защити Родината...!Почвайте да плюете-диванни и бездарни тролове...чакам пасквилите ви...:)!!!

А

2019.06.10 | 16:54

5

Бла бла бла,бла бла великата матрьошка бла бла

Крум Усаински-Крупник

2019.06.10 | 16:17

4

Цървули!!!НАТО под предводителството на Велика Америка,ще изчегърта от картата на Света,Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина!!!Неизбежно е,другарки и другари-лумпени русосифилистични,безмозъчни!!!Ура и Слава!!!

БГ

2019.06.10 | 15:32

2

СЕДИ,СЕДИ,ЧЕ ЗЕМЕ ПРЪДНЕ НЕПОДГОТВЕН,КОЛКОТО ДА КАЖЕ НЕЩО .КОЛКОТО ДА НЕ Е БЕЗ ХИЧ!ВСЕ ГИ ПЛАШАТ,ВСЕ ГИ НАПАДАТ И МИНЕ НЕ МИНЕ ИЗГОРИ НЯКОЯ НЕФТЕНА ДЪРЖАВА,ЧЕ НЯМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ!НЕЩАСТНИЦИ!

Добави коментар

Водещи новини