Ранените при взривовете в руски завод за експлозиви вече са 79

  • 01 юни 2019 18:49

  • 1369
  • 0
Ранените при взривовете в руски завод за експлозиви вече са 79
© Twitter//Liveuamap

Броят на пострадалите при взривовете в завод за експлозиви в руския град Дзержинск е нараснал до 79, предаде ТАСС, позовавайки се на прeссъобщение на министерството на здравеопазването на Нижегородска област.

Източник на агенцията уточни, че по данни на министерството един от пострадалите при взривовете в завод "Кристал" е в тежко състояние. От ранените 38 са работници на предприятието и 41 са местни жители.

Специалисти са потушили пожара, предизвикан от взривовете в завода, допълни представител на оперативния щаб.

Експлозиите са станали в цех за производство на тротил. Министерството на извънредните ситуации заяви, че в резултат е избухнал пожар на площ около 100 квадратни метра. Впоследствие обхватът на огъня се е увеличил. Съобщава се за двама човека, които са в неизвестност.

Местните власти казаха, че в резултат на взривовете е разрушена административна сграда и са пострадали 180 жилища в околността.
Според правоохранителните органи причината за взривовете може да е нарушение на правилата за безопасност.

Източник от спасителните служби заяви, че са се взривили боеприпаси. Той каза, че част от боеприпасите не са избухнали и има опасност от още експлозии. По думите му сред боеприпасите е имало авиобомби.
Регионалното министерство на извънредните ситуации заяви, че няма данни за наличие на бойни снаряди в завода, нито за възможност за нови взривове.

В района на Дзержинск в Нижегородска област е обявено извънредно положение, заявиха местните власти.

Последвайте канала на

Novini.bg
1369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини