Путин и Ким Чен-ун ще се срещнат във Владивосток

  • 23 април 2019 16:57

  • 1084
  • 2
Путин и Ким Чен-ун ще се срещнат във Владивосток
© Getty Images/Guliver/ Novini.bg

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, в четвъртък във Владивосток.

Това съобщи днес помощникът на Путин по външнополитическите въпроси Юрий Ушаков. 

Ушаков уточни, че руският президент и севернокорейският лидер ще обсъдят мирното решаване на ядрения проблем на Корейския полуостров. Посещението на Ким е ключово в този процес, каза той.

По-рано днес севернокорейската официална информационна агенция КЦТА съобщи, че държавният ръководител ще посети скоро Русия по покана на Путин.

Последвайте канала на

БТА
1084 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.23 | 18:25

2

По - добре Китай отколкото шибаните и тъпи янки ! Дай им да убиват , да грабят и да живеят като търтеи на чужд гръб ! СЛАВА РОССИИ ! Който е посягал на руска земя е ял големия йух !

Пизда Иванич - алкаш

2019.04.23 | 17:45

1

Владивосток -- бъдеща китайска територия . До този момент около 40 % са вече заети от китайски фирми -- знайно е, че китайците където са стъпили нищо не освобождават !

Добави коментар

Водещи новини