Зеленски най-вероятно ще победи убедително Порошенко в балотажа на президентските избори в Украйна

  • 11 април 2019 14:53

  • 715
  • 0
Зеленски най-вероятно ще победи  убедително Порошенко в балотажа на  президентските избори в Украйна
© Getty Images/Guliver

Комедийният актьор и новак в политиката Володимир Зеленски, който играе ролята на президент в популярния тв сериал "Слуга на народа", е най-вероятен победител в балотажа на украинските президентски избори, сочи социологическо проучване на агенция "Рейтинг", оповестено днес и цитирано от Ройтерс и ТАСС. Това е първото проучване досега за нагласите на избирателите преди балотажа на 21 април. 

Сред онези, които са посочили, че ще гласуват на втория тур, 61 процента предпочитат Зеленски, 24 са за сегашния президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, а 15 процента още не са определили избора си. 

Сред онези, които са казали, че ще гласуват и вече са взели решение, 71 на сто са за Зеленски, а 29 - за Порошенко, сочат данните на "Рейтинг".

Зеленски изпреварва своя съперник Порошенко при всички възрастови категории. При отчитане на географския показател, Зеленски води сред жителите на Източна, Южна и Централна Украйна. Само в Западна Украйна позициите на двамата са изравнени. 

В първия тур на изборите Зеленски събра два пъти повече гласове от Порошенко, който трудно успя да се класира за балотажа. За шоумена гласуваха около 31 на сто от участвалите във вота, а за сегашния президент - под 16 на сто. 

Последвайте канала на

БТА
715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини