Атентатор срещу Скрипал е бил замесен в отравянето на Емилиян Гебрев?

  • 08 февруари 2019 12:02

  • 1949
  • 5
Атентатор срещу  Скрипал е бил замесен в отравянето на Емилиян Гебрев?
© Булфото (архив)

За българска следа в случая Скрипал съобщи британският сайт за разследвания Bellingcat.

Третият заподозрян за отравянето на бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, наречен Сергей Федотов, е пристигнал в Бургас на  24 април 2015 г. от Москва. Той е имал билет за полет от българската за руската столица за 30 април с.г, но неговото място е останало празно. Вместо това Федотов се е появил на международното летище "Мустафа Кемал Ататюрк" в Истанбул и е излетял от най-големия турски град за Москва на 28 април с билет, купен в последната минута. На същата дата българският бизнесмен Емилиян Гебрев припадна в софийски хотел след отравяне, изпадна в кома и остана в болница почти месец.

Федотов е пристигнал отново в България на 24 май 2015 г., но отново не е използвал билета си за връщане от София. Вместо на 30 май да излети от българската столица, той е отпътувал за родината си от Белград два дни по-рано.

Името на Федотов излезе вчера като третият човек, който е участвал в атентата срещу семейство Скрипал от началото на март 2018 г. в английския град Солсбъри. Преди това бяха обявени имената на други двама агенти на ГРУ - Анатолий Чепига, известен като Руслан Боширов, и Александър Мишкин, известен като Александър Петров.

Британският вестник Дейли мейл днес съобщи, че в опита за убийство на Скрипал са участвали общо петима души. "Имената на останалите замесени ще бъдат съобщени в рамките на седмици", пише в обширен материал.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1949 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.02.08 | 14:22

5

Цървули!!!Отдела за тровене в КГБ е секретна гей-дружинка от рускенефски педерасти!!!Още когато засякоха ония двамата в Англия,стана ясно че живеят на семейни начала!!!А иначе Гебрев е ченге от ДС и неслучайно на снимката Румен Петков му шепне влюбено шифрограми!!!Рускенефските гейове опитаха да ликвидират своя човек,поради конфликт на интереси!!!Гебрев изнесе голямо количество оръжие и спецпродукция за Украйна!!!Отмъщението на Кремълската Мафия не закъсня!!!Е такива са Всички комунета,"братушки",болшевишки изроди и червена паплач!!!Боклуци!!!Ура и Слава!!!

ингилизите знаят защо

2019.02.08 | 14:10

4

Много криминални романи са чели тези от МИ-6.
Путин вероятно е виновен и за смъртта на лейди Даяна.

ЯЯ

2019.02.08 | 13:34

3

Да проверят мумията на Тутанкамон . Сигурно ще открият и там следи от "новичок".

опорна то4ка

2019.02.08 | 12:56

2

Путашвили трябва да направи сериозни промени във ведомството за тровене - КГБ. Толкова пари харчи Русия за отровителите, а само една жертва има ? Много ниско кпд, много калпави нищоправците

2019.02.08 | 12:27

1

е този не си върши работата до край и пак го изпращат вместо да му сменят ведомството.... Цели 5 човека и никаква не са я свършили... Сценариситте са от комедийния жанр....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини