Няма шансове да бъдат намерени оцелели моряци от запалилите се в Черно море кораби

  • 22 януари 2019 08:18

  • 1167
  • 1
Няма шансове да бъдат намерени оцелели моряци от запалилите се в Черно море кораби
© Getty Images/Guliver

Операцията за издирване на моряците от двата кораба, които горят в Черно море, вече не е спасителна, а издирвателна, защото няма шанс да бъдат намерени оцелели. Това заяви тази сутрин пред журналисти пресслужбата на руската Федерална агенция за морски и речен транспорт, предаде ТАСС.

Към шест сутринта местно време пожарът още не е бил угасен.

По последни данни спасени са 12 моряци, десет са намерени загинали. По-рано бе съобщено, че съдбата на десет души е неизвестна.

Пожарът започна вчера на корабите "Маестро" и "Канди" в района на Керченския проток извън руски териториални води. По предварителни данни огънят е избухнал при претоварване на гориво от единия кораб на другия. На борда на "Канди" са се намирали 17 човека - девет граждани на Турция и осем на Индия. На борда на "Маестро" е имало 15 души, включително турски и индийски граждани.

Последвайте канала на

БТА
1167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чичовите червенотиквеничковчета

2019.01.22 | 09:31

1

Идиоти ! Сега се очаква разлив на петролни продукти и дългосрочно замърсяване на Черно море ! Пита се къде са българските зелени комунистически боклуци , защо не изпълзят от топлите си дупки и коментират ситуацията !!

Добави коментар

Водещи новини