Расте броят на жертвите, открити под развалините на частично рухналия блок в Магнитогорск 

  • 02 януари 2019 13:14

  • 627
  • 0
Расте броят на жертвите, открити под развалините на частично рухналия блок в Магнитогорск 
© YouTube

Броят на загиналите при срутването на част от жилищен блок в руския град Магнитогорск достигна 19, съобщи ТАСС, като се позова на министерството на извънредните ситуации.

"Изпод развалините бе извадено тяло на жена. Загиналите са (вече) 19", включително две деца, обобщи говорител на министерството.

Спасени са общо шестима души, сред които две деца. Всички пострадали са настанени в болници. 

Десетки хора са евакуирани от блока с 12 входа, единият от които рухна. Неизвестна остава съдбата на 22 души след експлозията на битов газ в десететажната сграда на 31 декември - приоритетна версия на разследващите случая във връзка с образуваното наказателно дело.

11-месечният Ваня, спасен изпод руините е в тежко, но стабилно състояние, заяви руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова.

По думите ѝ мозъкът на детето не е пострадал въпреки раните по главата му, но го очаква "дълъг период на възстановяване".

За бебето се грижат в момента лекари и майка му, която е медицинска сестра, подпомагани от психолози. Засега не се предвижда Ваня да бъде опериран. 

Бебето е прекарало под развалините близо денонощие и половина при температура от минус 25 градуса. Диагнозата гласи: измръзване, затворена черепно-мозъчна травма, счупвания на пищялната кост, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини