Руски свещеник профуква дарения в бутици (видео)

  • 11 декември 2018 11:47

  • 3663
  • 4
Руски свещеник профуква дарения в бутици (видео)
© Instagram

Руски свещеник се забърка сам в грандиозен скандал, след като снимки от Instagram акаунта му показаха, че води охолен начин на живот.

Вячеслав Баскаков публикувал снимки с луксозните си обувки и дори джапанки. Свещеникът от Твер далеч не бил смирен служител на Бога, а се глезел с екстравагантни стоки от марки като Gucci и Louis Vuitton.

Снимките разгневяват миряни, които смятат, че Божият служител краде от църковните богатства и дарения, и сигнализират патриаршията.

Руският патриарх Кирил, който преди шест години бе в центъра на скандал заради ръчния си часовник за 30 000 долара, настоява дисциплинарната комисия първо да опита да го "върне към здравия разум". "Животът на свещеника не може да бъде разделен между личното и общественото и никой свещенослужител не може да служи като свещеник от сутрин до обяд, а след това да бъде който си пожелае от обяд до вечер",  заяви Александър Волков, говорител на руския патриарх Кирил.

Баскаков се извини в неделя за снимките, заявявайки, че ще понесе наказанието си и ще изтрие Instagram акаунта си, защото не е съумял да се държи смирено и подобаващо.

Въпреки това той отрича да е притежавал каквото и да е от Gucci или Louis Vuitton, твърдейки, че е заснел повечето снимки в магазините. Той дори твърди, че понякога "пришивал" скъпо изглеждащи катарами към обувките си, а самите му обувки всъщност били евтини.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
3663 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.12.11 | 13:19

4

Цървули!!!Дядо Поп от Рускенефската Провинция,решил да си поживее като член на Кремълската Шайка!!!Я оставете човека на мира,няма да носи валенки и да лочи лосион за баня!!!Ура и Слава!!!

кгб православен

2018.12.11 | 13:19

3

прави се на Хамериканец с висок стандарт

православен

2018.12.11 | 12:20

2

Къде по угодно за Бог е да можеш да изкупиш определен грях срещу няколко хиляди долара в специализиран американски храм или пък да издигнеш паметник на сатаната...

Атеист

2018.12.11 | 12:07

1

Руските кривославни ценности. Мафиотите в БПЦ са същите.

Добави коментар

Водещи новини