Алексис Ципрас: Турски поток може да стане и Европейски поток (обновена)

  • 07 декември 2018 10:32

  • 1687
  • 2
Алексис Ципрас: Турски поток може да стане и Европейски поток (обновена)
© Getty (архив)

Газопроводът "Турски поток" може да стане и "Европейски поток", каза гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли за ТАСС.

Министър-председателят на членката на Европейския съюз даде интервю пред руската медия, публикувано часове преди той да пристигне на официално посещение в Москва днес. "Ние водим преговори с Брюксел по въпроса за удължаването на газопровода "Турски поток" и част от тръбата да мине през наша територия, а оттам към други страни от Европейския съюз. Нашата позиция е ясна и аз съм почти убеден, че ще постигнем успех", посочи още Ципрас.

Ципрас бе приет в петък от руския си колега Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. Двамата премиери обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на енергетиката.

Подводният участък от тръбата, която ще доставя "синьо гориво" от руския черноморски порт Анапа до турския град Лозенград, бе открита на тържествена церемония в Истанбул на 19 ноември от президентите на двете страни – Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1687 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2018.12.07 | 12:48

2

а боко тиквата се биеше в гърдите, че спрял два руски проекта в бг. сега ще гледаме тъжно как ни заобикалят, ще подсмърчаме и ще се чудим що сме най бедните в еврогея. те и китайските проектни ни заобиколиха. защото сме верни на чичо сам. ходим там на закуски, на молитви и т.н. и получаваме потупване по тиквата.

стефан

2018.12.07 | 11:33

1

Разбрахте ли ,че няма ЕС?! Има само собствени интереси! Бедните винаги ще са бедни в този ЕС!!!!

Добави коментар

Водещи новини