Говорителят на Кремъл: Путин и Тръмп размениха само няколко думи в Париж

  • 12 ноември 2018 20:42

  • 1478
  • 1
Говорителят на Кремъл: Путин и Тръмп размениха само няколко думи в Париж
© GettyImages/Gulliver

Президентите на Русия и САЩ Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския смятат да се срещнат в рамките на форума на Г-20 в Аржентина в края на месеца. Сред въпросите, които те ще обсъждат, е и положението, създало се след решението на САЩ да излязат от Договора за ракетите със среден и малък обсег, съобщи прессекретарят на руския държавен главна Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

На вчерашната кратка среща в Париж двамата "буквално размениха само няколко думи", отбеляза Песков. "Те казаха, че има за какво да поговорят, че е необходимо да поговорят и за договора за ракетите... и се разбраха, че се ориентират (към среща) в Аржентина, на форума на Двайсетте", каза днес Песков на брифинг за журналисти в Москва.

Говорителят на Кремъл отбеляза също, че не вижда предпоставки за среща на "нормандската четворка" по кризата в Източна Украйна.

"Няма дори и намек за възможна резултатност" от една такава среща, добави той. Коментирайки състоялата се в Париж среща на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, Песков  посочи, че участие на Путин в този разговор поначало не е било планирано. Нещо повече, според него тази среща без Путин е била организирана заради невъзможността засега да бъде продължен разговорът във формата на "нормандската четворка".

Президентът Путин не планира среща в близките дни с лидера на Северна Корея Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, няма планове за подобен контакт нито във Владивосток, нито след завършването на съмита на АСЕАН в Сингапур, съобщи още Песков, отговаряйки на журналистически въпрос. Той уточни, че няма планове за такава среща (на Путин) на връщане от Сингапур във Владивосток. ТАСС припомня думите на руския заместник външен министър Игор Моргулов пред журналисти, че датата за посещение на севернокорейския лидер в Русия за среща с президента Путин е в процес на съгласуване.

В отговор на друг въпрос Песков, цитиран от Ройтерс, отхвърли обвиненията, отправени от финландския премиер Юха Сипиле, че Русия може би умишлено е нарушила джипиес сигнала във Финландия по време на голямото военно учение на НАТО в северните страни през последните седмици. Песков посочи, че не разполага с информация Русия да е отговорна за това и добави, че неговата страна редовно бива обвинявана за всякакви престъпления, като по правило тези обвинения са безпочвени.

Миналата седмица службите за въздушна навигация във Финландия отправиха предупреждение за въздухоплаването заради значителни проблеми с джипиесите в северната част на страната. Норвегия направи подобно предупреждение за загуба на джипиес сигналите за пилотите в нейното въздушно пространство в края на октомври, когато започна учението на НАТО.

"Възможно е Русия да е причинила този проблем. Известно е, че тя притежава такива възможности", каза вчера Сипиле по Финландското радио и телевизия. Финландия не членува в НАТО, но се включи като партньор в най-голямото военно учение на алианса от десетилетия, което завърши в средата на миналата седмица.

Последвайте канала на

БТА
1478 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
интересно до глупост

2018.11.12 | 23:17

1

Ако я няма Русия, на кого западните праведници, благодетели на народите, всеотдайните, човеколюбиви колониалисти, ще приписват своите мръсотии..
Толкова консолидирана злоба и нескривана ярост за заграбване няма досега в човешката история, както сега срещу Русия. Изплюскаха и из.. каха собствените си и колониални ресурси и сега ще пукнат да заграбят Русия. Е, няма да стане. По-умните държавници го знаят, и знаят, че "... В РОССИЮ НУЖНО ТОЛЬКО ВЕРИТЬ" (Тютчев)

Добави коментар

Водещи новини