Русия прави списък с украинци, които ще подлежат на икономически санкции

  • 22 октомври 2018 19:22

  • 3807
  • 3
Русия прави списък с украинци, които ще подлежат на икономически санкции
© gettyimages (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е наредил на правителството да изготви списък с украински физически и юридически лица, на които ще бъдат наложени икономически санкции, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

Нареждането фигурира в президентски указ, публикуван днес на уебсайта на Кремъл. Путин подписа указ за специалните икономически мерки, които ще бъдат взети в отговор на антируските санкции на Украйна. В указа се отбеляза, че решението е "в отговор враждебните и противоречащи на международното право действия на Украйна, свързани с въвеждането на ограничителни мерки спрямо граждани и юридически лица от Руската Федерация", както и за защита на националните интереси. Указът влиза в сила в деня на подписването му и подлежи на отменяне при отмяна на ограничителните мерки, наложени от Украйна на руски физически и юридически лица.

През февруари 2014 г. Украйна въведе санкции срещу 1228 физически и 468 юридически лица, сред които руски чиновници, политици, шефове на компании, журналисти, някои жители на Донбас, концернът "Алмаз-Антей", "Газпромбанк", "Аерофлот" и др. През 2017 г. Киев наложи санкции на руски компании от сферата на интернет и медиите като Mail.ru Group, "Яндекс", "ВКонтактe" и "Одноклассники", припомня ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3807 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.23 | 12:49

3
хахахахахахахахахахахахахахах
добро утро, иванушки

2018.10.22 | 20:53

1
Какво още трябва да ви унизят, та най-после да се сетите,, че и вие трябвв право пропорционално да отговоряте, дори да изпреварвате наглостта с шамари. Щом те принуждават да се биеш - нападай пръв. И остави християнския принцип да си подлагаш бузата - боли! Много боли! Душата боли!

2018.10.23 | 01:18

2
Още много ще ги унизяват твоите агресори иванушки.

Добави коментар

Водещи новини