Секретни документи на украинската армия бяха намерени на сметище

  • 10 октомври 2018 13:51

  • 1599
  • 1
Секретни документи на украинската армия бяха намерени на сметище
© Getty (архив)

Десетки килограми документи с поверителна информация, издадени от командването на украинската армия, са били открити на сметище в южната Николаевска област, предаде РИА Новости.

Книжата с грифове "Секретно" и "Строго секретно" са били намерени от местни жители в депо за отпадъци. Сред документите има план за мобилизация на въоръжените сили на източноевропейската страна, следствени материали срещу офицери, заподозрени в корупция, документи за оръжейни и други доставки за армията, както и лични данни на стотици войници и офицери.

Хората, открили документите, твърдят, че са видели камиони с армейски регистрационни номера. "Тежкотоварните автомобили изхвърлиха строителни отпадъци. Сред боклука имаше и много хартия", заявиха жителите.

Правителството на Владимир ГройсманВладимир Гройсман Владимир Гройсман украински политик и премиер на страната си от 14 април 2016 г. Владимир в Киев заяви, че разследва информацията за находката.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1599 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.10.10 | 19:02

1
Vatenki prosti ... Умиращата империя на Путин, която отчаяно е захапала държавата ни като своя врата на Балканите, ще я държи в мъртвата си хватка на хищник до край. И български политици, сервилни пред волята на Москва. Както през времето след преврата на 9-ти септември 1944 г. И държавна администрация, която изглежда пропита от руско влияние. И специални съветници и сиви кардинали, които отговарят само за едно – кранчето с пари към руската военна индустрия никога да не спре. И България да продължава да налива стотици милиони и милиарди в руските бездънни каси. Да останем руският троянски кон в ЕС и НАТО.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини