Членът на Pussy Riot Пьотър Верзилов категоричен: Руските тайни служби ме отровиха

  • 26 септември 2018 21:00

  • 6457
  • 6
Членът на Pussy Riot Пьотър Верзилов категоричен: Руските тайни служби ме отровиха
© gettyimages (архив)

Антикремълският активист Пьотър Верзилов, който се възстановява в Берлин, след като внезапно загубил зрението, слуха и способността си да се движи, каза пред германския в. "Билд", че смята, че е бил отровен от руските тайни служби, предаде Ройтерс.

Верзилов, издател на руски информационен интернет портал с близки връзки с руската протестна пънкгрупа "Пуси райът", се почувства зле преди две седмици в Москва и беше откаран със самолет в Германия за спешно лечение. Берлинските лекари не откриха следи от отрова в организма му, но отбелязаха, че състоянието му не може да се обясни по друг начин, освен като отравяне.

"Твърдо убеден съм, че зад отравянето ми стоят руските тайни служби, може би руското военно разузнаване", каза Верзилов пред "Билд" в първото си интервю, откакто постъпи в берлинска болница. "Отравянето е направено толкова професионално, че не е възможно да се стигне до друго заключение", каза той. Верзилов допусна, че службата може да е изпробвала върху него нов отровен коктейл, ако се съди по бързия ефект. "Не е продължавало няколко дни, след като забележа нещо - ефектът бе остър незабавно. Не помня нищо от последвалите дни", разказа младият мъж пред вестника.

Верзилов е известен в Русия с протестните си акции, включително нахлуването на терена на финалния мач от Световното първенство по футбол в Москва тази година. Активистът каза, че искал да разследва убийството на руските журналисти Орхан Джемал, Александър Расторгуев и Кирил Радченко в Централноафриканската република през юли. "Може затова тайните служби да са искали да ме отровят. Мисля че това е по-вероятно, отколкото инициативата по време на Световната купа", отбеляза той.

Днес Верзилов бе изписан от берлинската болница, в която бе лекуван, предадоха световните агенции. Лекарите уточниха, че състоянието му се е подобрило значително.

Последвайте канала на

БТА
6457 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
МОДЕРАТОРСКИТЕ ТРОЛОВЕ НА ШИШИ

2018.09.27 | 10:19

6
МОЖЕ САМО ДА ГО ЛАПАТЕ.
Този ДЖЕНДЪР

2018.09.26 | 23:59

3
Е ЗАБРЕМЕНЯЛ ОТ ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ и ИСКА СЕГА ДА РАЖДА ТРЕТОПОЛОВО ПЕДАЛЧЕ.

2018.09.27 | 00:29

5
ХА, РУСКИ ПЕДОФИЛ СЕ ПРИСМЯЛ НА ДЖЕНДЪР? МНОГО ПОЗДРАВИ НА ПУТИНКО БЕ-Е-Е.
1234

2018.09.27 | 00:26

4
УБИЙ РУСКИ ТРОЛ - СПАСИ БЪЛГАРИЯ!!!!!
123

2018.09.26 | 23:29

1
Абе ей, хомо бандит, ако руските служби искат мустакатия ти хомо мустак, бъди убеден, че ще го вземат без никой да може да разбере как точно може да се е случило. Поредния сбтркан хомосексуалист с огромно его.

2018.09.26 | 23:56

2
Руските тайни служби са ти ясни, а знаеш ли че във фабриката за тролове на Готвача са намалили заплатите? Едвам свързват края руските тролове

Добави коментар

Водещи новини