Йосиф Кобзон е починал

  • 30 август 2018 13:21

  • 8899
  • 0
Йосиф Кобзон е починал
© Булфото (архив)

Руският певец Йосиф Кобзон е починал, предаде лента.ру.

За кончината на 80-годишния музикант съобщиха близки на неговото семейство. Той от дълги години страдаше от рак. Кобзон, който бе и депутат във федералния парламент в Москва, бе приет в тежко състояние в руска болница на 20 юли 2018 г. Музикантът се намираше през последния месец на командно дишане. Изпращането на певеца в последния му път ще се състои на 2 септември в гробище в Югозападна Москва.  "Той ще бъде погребан до майка си. Такава бе волята на  покойния", казаха от властите в руската столица.

Кобзон е роден в еврейско семейство в селището Часов Яр (Източна Украйна). Той е завършил средното си образование в миньорски техникум в Днепропетровск. Там са започнали и първите му изпълнения. По време на военната си служба (1956-1959 г.) е част от музикален ансамбъл. След казармата е бил приет в елитна музикална академия в Москва.

Звездата на Кобзон е изгряла през 60-те години. Той е бил популярен в почти всички страни от бившия социалистически лагер и на няколко пъти е гостувал в България. Кобзон сложи край на музикалната си кариера на 75-годишния си юбилей на 11 септември 2012 г. на голям концерт в Кремъл.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8899 0

Свързани новини

Водещи новини