Дмитрий Медведев: Влизане на Грузия в НАТО може да провокира страшен конфликт

  • 06 август 2018 10:46

  • 2545
  • 5
Дмитрий Медведев: Влизане на Грузия в НАТО може да провокира страшен конфликт
© Getty Images/Guliver (архив)

Евентуално влизане на Грузия в НАТО може да провокира страшен конфликт, не се знае защо е нужно това, заяви руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, цитиран от ТАСС. Медведев говори в интервю за радио "Комерсант ФМ", излъчило днес откъс от него.

Руският министър-председател отбеляза също, че въоръженият конфликт между Грузия и отцепническа Южна Осетия през 2008 г., в който се намеси и Русия, е можело да бъде предотвратен. "Нямаше никаква неизбежност", подчерта Медведев.

Петдневната война от 2008 г. доведе до признаването на независимостта на Абхазия и Южна Осетия от страна на Москва. Десет години след военната си агресия срещу Грузия Русия трябва да прекрати незаконната окупация на грузинските територии Абхазия и Южна Осетия и напълно да зачете териториалната цялост на кавказката страна, заяви през юни т. г. в резолюция Европейският парламент.

На 12 юли т. г. генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за пореден път потвърди намерението на пакта да приеме за член Грузия, но не уточни кога може да се случи това. Преди 10 години държавните лидери от алианса обещаха на среща в Букурещ Украйна и Грузия да станат след време негови членки.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е заявявал преди, че Русия би посрещнала "крайно отрицателно" евентуално включване на Грузия и Украйна, водещо до ново разширяване на НАТО, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2545 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.08.07 | 14:45

5
Ватници гнусни. Путин за пореден път призова да се намери алтернатива на долара - например, рублата
В резултат за 2-то тримесечие , на руският валутен пазар процента на закупените долари се е увеличил със 107%, а покупката на руската рубла е паднала с 34%
Дуци

2018.08.06 | 23:54

4
ДЕЖ ТРОЛОВЕ ЛАЯТ МЕСЕЦА И МНОГО РАЗБИРАТ ОТ ПОЛИТИКА , ДОКАТО НЯКОЙ ОТЗАД ИМ ГО НАТИКА
В е л и к и я

2018.08.06 | 13:35

3
На Путин може да му дам акъл да използва случая и да поиска референдум в Украйна и Грузия. Ако гласуват за влизане в НАТО той може да поиска спиране на санкциите заради Крим , който също с референдум поиска да бъде в състава на Руската федерация , и американците няма къде да мърдат .
Крум Усаински-Крупник

2018.08.06 | 12:56

2
Цървули!!!Подлоста,коварството и лицемерието на Недоеволюиралите Сибирско-Азиатски Дегенерати е безгранична!!!Интересно защо Грузия и Украйна искат да влязат в НАТО!!!Може би защото са окупирали територии на Рускенефа и се опитват постоянно да дестабилизират Фалиралата Кочина???НАТО ще обкръжи отвсякъде с бази Миризливият Катун,който ще свърши като СССР!!!Неизбежно е!!!Ура и Слава!!!
опорна то4ка

2018.08.06 | 11:21

1
Всичкото гибрид - Строй се на баламатума!! Да се внушава:" Ще стане страшно ако Грузия влезе в НАТО"!! Балъка трябва да е под стрес постоянно тролчета изроди мои, за да може да гласува доверие на мафиотите!!

Добави коментар

Водещи новини