Според повечето руснаци светът се управлява от тайно правителство

  • 13 юли 2018 06:19

  • 1857
  • 5
Според повечето руснаци светът се управлява от тайно правителство
© Pixabay

Тайно "правителство" управлява света, смятат всеки двама от трима руснаци, предаде Франс прес, позовавайки се на проучване на руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), което показва засиленото влияние на конспиративните теории в Русия.

На участниците в проучването е бил зададен въпросът дали според тях съществува "организация или група от организации, които влияят върху всички световни процеси и контролират действията на ръководителите на много държави".

Според 74 процента от хората, които вярват в тази конспиративна теория, действията на това "световно правителство" "противоречат на интересите на Русия", се подчертава в проучването, осъществено в края на май с участието на близо 2000 души.
Около 23 процента от вярващите в съществуването на задкулисно "правителство" смятат, че то се състои от олигарси и банкери.

През последните четири години броят на руснаците, които вярват в тази теория, е нараснал, отбелязва Франс прес.

Един от всеки десет руснаци е убеден в съществуването на "тайното правителство" и твърди, че е намерил доказателства за това, гледайки телевизионни емисии и четейки книги.
Много от руските телевизионни канали разпространяват емисии за "враговете на Русия", заплахите и заговорите срещу нея - теми, които силно присъстват в официалната пропаганда.
Според данните от проведеното проучване, около 24 процента от руснаците не вярват в тази теория, посочва Франс прес.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1857 5

Коментари 5

Добави коментар

2018.07.13 | 18:34

5
'' противорчат на интересите на Русия''. Таваришчии... спрете да се хвалите каква нова ракета и нов танк сте произвели и започнете да продавате съвременни автомобили, техника, телефони и др. стоки и вие сами ще работите за ваште интереси.
kolxo

2018.07.13 | 14:41

4
Не е само против интересите на пияниците. Против интересите на хората във всички страни е всичко, което се случва. Управляват ни безименни корпоративни шефове. Пишат законите, уреждат 'избирането' на подходящи кукли за политици ... Очевидно е.

2018.07.13 | 08:58

2
Не само руснаците мислят така , а всички по - образовани хора ! Глупаците мислят обратното и говорят за теории на заговорите !
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.07.13 | 09:33

3
Ватнико, какви ''образовани хора'' визираш бе руски курволяк?! Да гледаш , слушашш, и четеш разнми теорий на конспираций не е ''образование'' бе руски цървул от брезова клонка
Glarus

2018.07.13 | 08:12

1
Po malko Wotka i vsi4ko e naret

Добави коментар

Водещи новини