Москва: САЩ водят хибридна война в Крим. Американска медия: Русия строи военни обекти по границата си с НАТО

  • 11 юли 2018 12:54

  • 2164
  • 6
Москва: САЩ водят хибридна война в Крим. Американска медия: Русия строи военни обекти по границата си с НАТО
© Getty (архив)

САЩ водят хибридна война срещу нас в Крим, заяви руският военен министър Сергей Шойгу, предаде ТАСС.

По думите на ръководителя на силовото ведомство в Москва американците и техни съюзници от НАТО се опитват да дестабилизират икономическата и политическата ситуация в окупирания от Русия през 2016 г. украински черноморски полуостров. "Някои западни страни едновременно използват и въоръжена сила, и пропагандни материали, за да отнемат нашата най-нова териториална придобивка. Тези опити на американците дадоха плодове в Югославия през 90-те години, в Ирак през 2003 г., Либия и други страни от Северна Африка по време на т.нар. Арабска пролет през 2011 г. Страните бяха разделени и в тях се настаниха чужди на народите им сили. Този сценарий обаче претърпя пълен провал в Сирия и няма да намери почва у нас", каза още министърът на отбраната.

Руската медия публикува думите на Шойгу малко след като базираното във Вашингтон издание Defence One разпространи информация, че Русия укрепва западните си граници. "Много военни обекти бяха изградени в Калининградска област (най-западната точка на страната на два континента), която граничи с членките на НАТО Литва и Полша. Подобни активни действия бяха фиксирани от Пентагона и в началото на 2008 г по границата на Русия с Грузия", допълни американската медия. На 7 август същата година избухна Руско-грузинската война. Продължилият девет дни конфликт завърши с отцепването на районите Абхазия и Южна Осетия от Тбилиси. Държавността на двете образувания е призната само от Москва, Венецуела и Никарагуа.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2164 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.07.11 | 17:39

6
Ватници, започвам да харесвам Тръмп, а вие точно обратното, май започвате да го мразите ?!
Крум Усаински-Крупник

2018.07.11 | 14:11

3
Цървули!!!Миролюбивият Западен Свят няма друга алтернатива,освен да изчегърта Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина от картата на Света!!!Ние,Борците за Мир по целият Свят,настояваме за незабавен,масиран термоядрен удар по територията на Рускенефа!!!Само по този начин,ще отървем Земята от Недоеволюиралите,Генетичноувредени и Наследственообременени Получовеци и ще ги избавим самите тях от мъките!!!Ура и Слава,другарки и другари-лумпени русосифилистични,безмозъчни!!!
Крум Усаински-Крупник

2018.07.11 | 16:04

5
Трай бе,олигофрен русосифилистичен безмозъчен!!!Ватенките сънуват кошмари,след като Американците избиха като псета без да се замислят над 300 спецназовци на рускенефа в Сирия!!!В Кремъл се насраха от страх и се покриха като мишки!!!Отрекоха се от "наемниците" на личният готвач на Путьо!!!Само Жириновски има доблестта да спомене за тях!!!
Дуци

2018.07.11 | 15:36

4
ЦЪРВУЛ НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ , АКО ПРОДЪЛЖАТ ВМИРИСАНИТЕ КОВБОЙЦИ ДА СИ ВРАТ НОСА КЪДЕ НЕ ИМ Е РАБОТА ,ТАКЪВА ШАМАРИ ШЕ ЯДАТ ЧЕ АКО ОЦЕЛЕЯТ ШЕ ГИ ПОМНАТ И В СЪНЯ СИ , ДОКАТО СА ЖИВИ

2018.07.11 | 13:14

2
Неможе така.
опорна то4ка

2018.07.11 | 13:07

1
Всичкото гибрид - Строй се на баламатума!! Да се внушава:" Белите хора искат да нападнат Русия"!! Масите трябва да са под стрест постоянно тролчета изроди мои!! Балъка не трябва да знае на кой свят се намира!!

Добави коментар

Водещи новини