Полицаи загинаха, предотвратявайки атентат в Грозни

  • 05 октомври 2014 19:08

  • 2299
  • 0
Полицаи загинаха, предотвратявайки атентат в Грозни
©

В столицата на Чечня – Грозни, е избухнал взрив близо до металотърсачите на входа за концерта, посветен на празника на града.

Според последните данни, загинали са петима полицаи, за жертви сред гражданското население засега не се съобщава. Има и осем ранени пазители на реда. Предотвратен е голям терористичен акт, обявиха от Министерството на вътрешните работи, цитирани от „Интерфакс“.

До входа на концертната зала полицаите забелязали подозрителен млад човек. Той имал пистолет и се представил за сътрудник на органите на реда. Когато поискали да проверят документите му ида го претърсят, той се самовзривил. Въпреки това самоличността му е установена. По данни на МВР, терористът преди два месеца напуснал дома си в Грозни и изчезнал. Той се казва Опти Мударов и е на 19 години. До момента роднините му нямали никаква информация за него.

По-късно днес министърът на вътрешните рабати на Руската федерация Владимир Колоколцев нареди да бъдат подготвени документите за награждаване на полицаите, които не допуснали терориста смъртник да влезе на концерта и да предизвика много повече жертви, съобщи РИА "Новости".

Последвайте канала на

Весела Найденова
2299 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини