Скандинавски циклон застрашава Русия

  • 25 декември 2012 15:28

  • 1796
  • 2
Скандинавски циклон застрашава Русия
©

Руското министерство за гражданска отбрана, извънредни ситуации и отстраняване на последствията от стихийни бедствия предупреди за възможност от извънредна ситуация заради студения циклон в Централната част на Русия, възможно е и затваряне на федералните пътища.

По думите на заместник-началника на Център „Антибедствия" към министерството - Константин Коскин, според прогнозата активният скандинавски циклон ще обхване голяма част от територията на централния и федералния окръг при река Волга около 26-27 октомври.

„Той ще донесе обилни валежи под формата на мокър сняг и силни ветрове със скорост от порядъка на 20-22 метра в секунда", заяви Коскин, цитиран от ИТАР ТАСС.

По думите му такава ситуация може да доведе до прекъсване на електроснабдяването, както и затваряне на междуселищните пътища. Въпреки това той уточни, че това важи предимно за областите около магистрали M-10, "Украйна", "Дон" и "Волга".

Енергийните дружества трябва да са подготвени за екстремни ситуации и бърза реакция, а шофьорите е желателно да не използват автомобилите си, предупреди Коскин.
Спасителните служби призовават гражданите да бъдат особено внимателни през този период и да не се излагат на рискове.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1796 2

Коментари 2

Добави коментар
2

2012.12.26 | 11:36

2
Октомври?

2012.12.25 | 18:07

1
VEDNAGA KOMANDIRIVAITE LILIANA PAVLOVA DA OPRAVI POLOJENIETO.

Добави коментар

Водещи новини