Австралиец беше обвинен, че причинил пожар заради плантацията си от канабис

  • 17 ноември 2019 12:26

  • 380
  • 1
Австралиец беше обвинен, че причинил пожар заради плантацията си от канабис
©

Австралиец беше обвинен в умишлено причиняване на пожар в опит да защити насажденията си от канабис, предаде Франс прес.

Пожарникари от три дни се борят с тази огнената стихия.

51-годишен мъж е подпалил огън като част от операцията по поддръжка на насажденията си от канабис в Ибър в щата Нов Южен Уелс. С помощта на огъня австралиецът разчиствал околностите на канабисовата си плантация от храсти. Той искал по този начин да попречи на евентуален пожар да обхване плантацията, но изгубил контрол върху ситуацията и огънят се разраснал до голям пожар, унищожил 10 000 хектара.

Горски пожари бушуват по източното крайбрежие на Австралия

Като цяло източното крайбрежие на Австралия е обхванато вече дни наред от пожари, отнели живота на 4 души и изпепелили над 300 постройки. Над един милион хектара също бяха унищожени.

Властите смятат, че пиромани са отговорни за повечето от пожарите в Нов Южен Уелс и в съседния Куинсланд. Те призоваха жителите за информация, която да помогне за идентифицирането на отговорните лица. Днес в тези два щата продължават да бушуват 130 пожара, а много райони вече страдат и от суша.

Жертвите на пожарите в Австралия вече са четири

Властите очакват ситуацията с пожарите да се влоши от утре. Обстановката се усложнява и от високите температури до 40 градуса по Целзий, от поривите на вятъра и от така наречените сухи гръмотевични бури.

Последвайте канала на

БТА
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.17 | 14:02

1

Важното е, че соската е оцеляла :D

Добави коментар

Водещи новини