Австралия: Притеснени сме за неясните законови основания за задържането на Полфрийман

  • 14 октомври 2019 09:32

  • 726
  • 0
Австралия: Притеснени сме за неясните законови основания за задържането на Полфрийман
© Gettyimages (архив)

Австралийските власти следят отблизо правното развитие по делото на Джок Полфрийман и ще продължат да работят с българското правителство относно положението му и условията за неговото освобождаване. Това посочват от Министерството на външните работи на Австралия в отговор до БНР след запитване дали предстоят още дипломатически контакти със София по случая с австралийския гражданин, който остава в центъра за имигранти в Бусманци.

От дипломатическото ведомство на Австралия посочват, че такива контакти е имало и миналата седмица и припомнят за некоректно предадени думи на временно управляващия посолството в Атина Джон Филп след среща с българския правосъден министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св..

,,На срещата бяха изразени притесненията за неясните законови основания за задържането на Джок Полфрийман и загрижеността на Австралия, ако на случая влияят фактори, различни от правните съображения'', се казва още в отговора до Националното радио, като са цитирани думи на говорителя на външното ведомство на Австралия.

До два месеца се очаква решението на Върховния касационен съд дали да се преразгледа освобождаването на Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов през 2007-а година.

,,По делото ''Полфрийман'' в България няма политически натиск", заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която призова случаят да не се политизира, а българският съд да бъде изчакан да вземе своето решение.

Последвайте канала на

Novini.bg
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини