Австралийският премиер бе замерен с яйце в разгара на предизборната кампания

  • 07 май 2019 09:42

  • 272
  • 0
Австралийският премиер бе замерен с яйце в разгара на предизборната кампания
© gettyimages

Предизборната кампания в Австралия взе бурен обрат, след като демонстрантка се опита да счупи яйце в главата на премиера консерватор Скот Морисън, чийто кабинет приключва мандата си, предаде Франс прес.

Яйцето, хвърлено по Морисън сякаш отскача от главата на министър-председателя, присъствал на проява, организирана от женско сдружение в щата Нов Южен Уелс. Нападателката е отведена от бодигардове на премиера.

Щатската полиция заяви, че е задържала 25-годишна жена след инцидент с участието на министър-председателя в Олбъри.

В блъсканицата друга, по-възрастна жена се озовава на земята и Морисън й помогна да стане.

Австралийският премиер използва случая, за да разкритикува своите противници. "Ще се опълчим срещу хулиганите - и срещу онези подли активисти, които не зачитат никого, и срещу профсъюзните активисти, които газят малките предприятия и трудещите се в тях по работните им места", написа той в Туитър. Синдикалистката Сали Макманъс се възмути от това сравнение. "Как смеете да ни обвинявате в това и да прокарвате такава връзка? - отвърна тя също в Туитър - Явно изобщо не тачите истината и никак не се притеснявате да нападате свои сънародници. Никога няма да подкрепим подобно поведение."

Лидерът на лейбъристката опозиция Бил Шортън, вероятен приемник на Морисън според анкетите, осъди "ужасното и скандално" нападение. "От сърце съчувствам на премиера. Нашите избори в Австралия са ненасилствени", каза той пред журналисти.

Това не е първият подобен случай. По време на пресконференция младеж счупи яйце в главата на крайнодесния сенатор Фрейзър Анинг. Той протестирал срещу изявление на политика, че имигрантите в Нова Зеландия били отговорни за убийството на 51 мюсюлмани в две джамии от бял расист през март.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини