Буря наводни Сидни

  • 28 ноември 2018 07:26

  • 632
  • 0
Буря наводни Сидни
© Getty Images (архив)

Буря с проливен дъжд връхлетя днес най-големия град в Австралия Сидни и наводни улици, железопътни гари и домове. Отменени са близо 130 вътрешни и международни полета, а над 8000 души са без ток, предадоха Ройтерс и ДПА.

Един човек е загинал при катастрофа по време на бурята, а двама полицаи са сериозно пострадали, след като върху тях паднало дърво, докато помагали на блокирани на пътя хора.

Австралийското бюро по метеорология съобщи, че само за няколко часа в Сидни са паднали над 100 мм валежи - количество, което най-населеният град в страната обикновено получава за месец. Метеорологичната служба заяви, че това е най-дъждовният ноември от 1984 г.

Пътуващите рано сутрин жители на града качиха в социалните мрежи снимки и видеозаписи на хаоса, причинен от бурята. На тях се виждат наводнени влакове и тунели, залети магазини, улици, които приличат на реки, и паркове, превърнати в езера.

Близо 130 вътрешни и международни полета бяха отменени на летището в Сидни, което затвори две от трите си писти.

Най-голямата електрическа компания Аусгрид съобщи, че 8100 потребители са останали без ток, тъй като бурята е повредила електропроводи.

Службата за гражданска защита съобщи, че е спасила 13 души от наводненията.

Властите призоваха хората да не пътуват, за да се избегнат нови произшествия.

Същевременно в северния щат Куинсланд температурите скочиха до близо 40 градуса по Целзий, а силният вятър разпали горски пожари. Вече близо седмица огнеборците се опитват да овладеят там над 80 горски пожара.

Последвайте канала на

БТА
632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини