Откриха злато за милиони в австралийска мина (видео)

  • 12 септември 2018 17:06

  • 15916
  • 2
Откриха злато за милиони в австралийска мина (видео)
© Pixabay

Изключително рядка находка на златни залежи в северната част на Австралия докара 10.66 млн. щатски долара в рамките на едва 4 дни, предава австралийската медия ABC News, цитирана от CNBC.

Откритите екземпляри, от които най-големият тежи 90 килограма, възлизащи 2 300 унции злато на цена от 2.7 млн долара, бяха открити в мината Beta Hunt, намираща се в близост до град Камбалда.

Геологът Заф Танос коментира, че находката е забележителна, тъй като повечето злато, което бива намирано из мините по света, обикновено се вижда едва чрез помощта на лупа. „Можете да прекарате целия си живот и никога да не видите нещо подобно. Определено това откритие е „един път в живота”, казва той. Миньорът на име Хенри Дол, който открил златото, посочва, че почти паднал на земята, като видял огромните златни буци. Безпрецедентната находка идва в момент, в който канадският собственик на мината Beta Hunt RNC Minerals е на финалната права в продажбата на съоръжението.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
15916 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вашата мм...

2018.09.12 | 17:25

1
А нашето национално злато курумпираните ни и продажни управници го аризаха на задокеанските кравари,но ставайки милионери.
За това българите масово и поголовно имира от глад.
Анатема,до девето!Задавете се!
планът РАН- ЪТ

2018.09.13 | 00:11

2
ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА.

Добави коментар

Водещи новини