Памперси се разпиляха по бреговете на Австралия, паднаха от кораб

  • 02 юни 2018 21:10

  • 3595
  • 1
Памперси се разпиляха по бреговете на Австралия, паднаха от кораб
© Pixabay

Хиляди памперси и други санитарни продукти бяха изхвърлени по бреговете северно от Сидни днес, след като 83 контейнера паднаха от товарен кораб заради бурното море, предадоха ДПА и Ройтерс.

Плавателният съд на тайванската компания "Ян Мин марийн транспорт корпорейшън" (Yang Ming Marine Transport Corporation) е плавал от Тайван към Сидни, когато в четвъртък попада на петметрови вълни в Тасманово море, на около 30 километра от източния австралийски бряг.

Шефът на агенцията на Нов Южен Уелс, отговаряща за водните и сухоземни пътища, Ангъс Мичъл каза, че плавателните съдове трябва да бъдат с повишено внимание за плаващи контейнери, които може да са точно под повърхността на водата.
На борда на товарния кораб има още 30 повредени контейнера.

Два контейнера са забелязани само на неколкостотин метра от бреговата линия днес, а други се очаква да бъдат изхвърлени през идните дни.
Има и контейнери, които все още висят от едната страна на кораба.

Пакети памперси, хирургически маски и санитарни изделия започнаха да се появяват по бреговете северно от Сидни, съобщават австралийските медии. Мичъл отбелязва, че товарът не е опасен, но точното съдържание предстои да бъде установено.

Някои австралийци се опасяват, че носещият се във водата товар може да е опасен за гърбатите китове. Екипажът на кораба е в безопасност, няма ранени.

Последвайте канала на

БТА
3595 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ivanx

2018.06.02 | 23:18

1
Njama zigani ,$$$$

Добави коментар

Водещи новини