Болсонаро основа нова политическа партия

  • 22 ноември 2019 08:09

  • 253
  • 1
Болсонаро основа нова политическа партия
©

Бразилският президент Жаир Болсонаро основа нова политическа партия, предадоха агенциите.

Партията, "Алианс за Бразилия", си поставя за цел да работи против "комунизма, глобализма и всяка идеология, която противоречи на естествения ред", заяви Болсонаро на церемонията по учредяването на политическата сила, състояла се в столицата Бразилия.

Бившият армейски капитан възнамерява да ръководи новата формация чрез един от синовете си, Флавио, който е сенатор във федералния парламент, посочва ДПА.

Президентът наскоро напусна своята предишна политическа сила Социаллибералната партия заради скандал за финансирането на предизборната кампания.

За да се състезава на бъдещи избори, новата партия трябва да събере 500 000 подписа в поне девет от 26-те щата на Бразилия. След това списъците с подписите трябва да бъдат проверени и потвърдени от Върховния изборен трибунал.

В програмата на новата партия е записано, че тя "признава мястото на Бог в живота, историята и душата на бразилския народ" и подкрепя правото на притежание на огнестрелни оръжия. 

Последвайте канала на

БТА
253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гл. шеф.

2019.11.22 | 15:27

1

до. цял свят. от гл шеф на тайно разузнаване. получихме информация за нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. някой наредили да сложът бомба на румен. какво чакате заложете бомба на румен. ние сме проучили кой стои затова изказване. срамота румен нищо невие направил. румен него винете той не вписва тези съобщения. плашенето на румен свърши. скоро ще съдиме наред. всеки който е съкрешил с румен. някой щеси заминат за вкъщи. цялото правителство ще носи одговорност за румен. за всеки имаме заснети матреяли. с които ще има тешки присъди. проверете незабавно на румен компютра. дасе уверите че той не вписва нищо. щеви съдиме за психическото састояние на румен. и др.

Добави коментар

Водещи новини