Противници и поддръжници на Мадуро излязоха на демонстрации във Венецуела

  • 16 ноември 2019 20:21

  • 503
  • 0
Противници и поддръжници на Мадуро излязоха на демонстрации във Венецуела
© Getty Images/Guliver (архив)

Голям брой демонстранти, развяващи знамена и надуващи свирки, се събраха днес във Венецуела. Те са предвождани от опозиционера Хуан Гуайдо, който отправи призив за масов протест за сваляне на президента Николас Мадуро от власт, предаде Асошиейтед прес.

"Победата ни днес се изразява в това, че се събрахме в тази борба и искаме свобода", написа Гуайдо в "Туитър".

Трийсет и шест годишният Гуайдо стана централна фигура във венецуелската политика, когато доминираният от опозицията парламент го избра за свой председател. На 23 януари той заяви, че преизбирането на Мадуро е било нелегитимно и заяви, че поема президентските функции до организирането на нови избори.

Социалистическата партия на Мадуро от своя страна свика демонстрация в знак на солидарност с Ево Моралес, който се оттегли от президентския пост в Боливия и избяга в Мексико на 10 ноември. Моралес твърди, че срещу него е извършен преврат след масовите протести срещу преизбирането му на поста.

Венецуела освободи политически затворници

Поддръжниците на Мадуро, облечени в червени тениски, се качиха на автобуси, от които звучеше салса. Те се отправиха към президентския дворец в центъра на столицата.

Последвайте канала на

БТА
503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини