Мадрид не може да открие ексшеф на венецуелското разузнаване, искан от САЩ

  • 13 ноември 2019 16:34

  • 342
  • 0
 Мадрид не може да открие ексшеф на венецуелското разузнаване, искан от САЩ
© Getty (архив)

Венецуелецът Уго Карвахал, бивш шеф на военното разузнаване при управлението на Уго Чавес, продължава да е издирван в Испания няколко дни след даденото от съда разрешение той да бъде екстрадиран в САЩ, където са му повдигнати обвинения в наркотрафик, предаде АП.

Според източници след съдебното решение от петък полицията е отишла в жилището му в Мадрид, но не го е намерила. Адвокатката му твърди, че не знае къде се намира Карвахал. През 2011 г. прокурор от Ню Йорк повдигна обвинения в наркотрафик на Карвахал, който е заподозрян, че е участвал във внасянето на кокаин в САЩ, включително товар от 5,6 тона, превозен от Венецуела в Мексико през 2006 г. По тези обвинения Карвахал може да получи от 10 години затвор до доживотна присъда в САЩ.

Представител на Гуайдо е поискал среща в американското Южно командване

Карвахал беше арестуван на 12 април в Мадрид, където беше пристигнал след бягство от Венецуела през Доминиканската република. През септември той беше пуснат на свобода, като паспортът му беше конфискуван и му бе наложена забрана да напуска Испания. Карвахал трябва да се явява в съда на всеки 15 дни да удостоверява присъствие с подпис. Следващото му явяване е предвидено за петък.

Уго Карвахал беше уволнен от венецуелската армия от президента Николас Мадуро заради подкрепата си за опозиционния лидер и самообявил се президент Хуан Гуайдо.

Последвайте канала на

БТА
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини