Размирици в Боливия след оставката на президента Моралес

  • 11 ноември 2019 10:03

  • 336
  • 0
Размирици в Боливия след оставката на президента Моралес
© Getty Images/Guliver

Размирици започнаха тази нощ в боливийските градове Ла Пас, където заседава правителството, и в Ел Алто, близо до столицата Сукре, след вчерашната оставка на президента Ево Моралес, предаде Франс прес.

Местни медии съобщиха за голям брой опожарени автобуси и жилища на известни личности. Медиите показаха 15 автобуса в Ла Пас, подпалени в автосервиза на службата за градски транспорт.

Ректорът на местния държавен университет Валдо Албарасин - активист, призовавал президента да се оттегли, заяви, че домът му е бил опожарен и разрушен от съпартийци на Моралес от Движението за социализъм и качи в интернет кадри от пожара.

Десетки хора предизвикаха безредици в луксозния квартал Ачумани в Ла Пас. Демонстранти с качулки, разполагащи с динамит, са окупирали венецуелското посолство, което се намира в този район, заяви пред официалната осведомителна агенция А Бе И посланичката Крисбейли Гонсалес.

Полицаите, голяма част от които подкрепиха тези дни протестите срещу Моралес, не патрулираха през нощта в Ла Пас и Ел Алто, без ръководството на полицията да обясни защо. В двата града обаче започнаха да се появяват армейски патрули.

Последвайте канала на

БТА
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини