Болсонаро иска извинение от Макрон, за да приеме помощта от Г-7

  • 27 август 2019 17:29

  • 736
  • 0
Болсонаро иска извинение от Макрон, за да приеме помощта от Г-7
© Gettyimages

Бразилският президент Жаир Болсонаро обяви днес, че е готов да обсъжда международна помощ от Г-7 за справяне с пожарите в Амазония, ако френският му колега Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на "оттегли обидите си", предаде Франс прес.

"Най-напред г-н Макрон трябва да оттегли обидите си, които отправи срещу мен", каза пред журналисти Болсонаро, който имаше предвид обвиненията на френския президент, според които той е "излъгал" за ангажиментите си в областта на околната среда.

Болсонаро обвини Макрон, че поставя под въпрос суверенитета на Бразилия на фона на напрежението, предизвикано от бушуващите в Амазония пожари, предаде Асошиейтед прес.
Бразилският президент каза, че след като френският му колега оттегли думите си, ще "можем да разговаряме".

Бразилското правителство обяви по-рано, че ще откаже предложената от Г-7 помощ за справяне с пожарите в Амазония, предаде БиБиСи.

Френският президент Макрон обяви, че по време на заседанието, че ще бъдат отпуснати 22 милиона долара.

Но Бразилия заяви, че не се нуждае от парите и обвини международните сили, че искат да упражнят контрол над Амазония.

Според данните от сателити пожарите в Амазония са достигнали рекордни нива.

Шефът на кабинета на президента Жаир Болсонаро, Оникс Лоренцони, заяви, коментирайки предложението за помощ: “Благодаря, но може би тези ресурси са по-подходящи за залесяването на Европа”.

“ Макрон дори не можа избегне предсказуем пожар в църква, която е част от световно наследство, а иска да ни дава уроци за нашата страна”, добави Ларенцони.

Последвайте канала на

Нора Виткова
736 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини