Алберто Фернандес води на първичните избори преди президентските избори в Аржентина

  • 12 август 2019 06:54

  • 237
  • 0
Алберто Фернандес води на първичните избори преди президентските избори в Аржентина
© gettyimages

Опозиционният кандидат Алберто Фернандес води на първичните избори преди президентските избори в Аржентина, предаде БТА, като се позова на частични официални резултати.

Фернандес, чийто кандидат за вицепрезидент е бившата президентка Кристина Фернандес де Киршнер, печели около 47 процента от гласовете, а настоящият президент Маурисио Макри получава почти 33 процента, показват данни след преброяване на близо две трети от бюлетините.

В първичните избори участваха още шест двойки кандидати за президент и вицепрезидент. Макри заяви пред свои поддръжници, че първичните избори са били "лоши" за неговата коалиция.

"Изборите бяха лоши за нас, а това ни задължава да удвоим усилията си, така че през октомври да получим подкрепата, която е необходима, за да продължим промяната", каза той. Президентските избори са на 27 октомври. За да бъде избран за президент още на първи тур, даден кандидат трябва да победи с най-малко 45 процента от гласовете или да спечели 40 процента с преднина повече от 10 пункта пред този, който е на второ място. В противен случай ще има балотаж на 24 ноември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини