Русия няма да участва в разговорите, посветени на кризата във Венецуела

  • 30 юли 2019 21:41

  • 899
  • 0
Русия няма да участва в разговорите, посветени на кризата във Венецуела
© Pixabay

Русия няма да участва в разговорите на международно ниво в Лима, посветени на кризата във Венецуела, съобщи руското министерство на външните работи. Разговорите са насрочени за 6 август.

Руската федерация е отклонила поканата заради редица съображения, сред които и това, че не са били поканени представители на правителството на Николас Мадуро. Перу покани Китай, Русия, Чили, САЩ и още десетки други страни да участват в срещата в Лима.

Същевременно Хуан Гуайдо, председателят на парламента на Венецуела, който преди 6 месеца се самопровъзгласи за временен държавен глава на страната, обяви, че властите на Норвегия в скоро време ще съобщят за нов кръг на преговори между неговите поддръжници и представители на Мадуро, предаде ТАСС.

Гуайдо проведе и среща с посланика на Германия във Венецуела 10 дни след като дипломатът се върна в страната, след като беше изгонен от правителството на Мадуро и обявен за персона нон грата през март, предаде ДПА.

Посланик Даниел Кринер бе обвинен от правителството на Мадуро, че меси във вътрешните дела на страната. На 1 юли обаче венецуелският заместник външен министър Иван Хил каза в Берлин, че Кринер вече не е персона нон грата и може да поднови задълженията си във Венецуела.

Кринер беше днес сред дипломатите, чакащи Гуайдо да пристигне на летището в Каракас след обиколка в южноамерикански държави. Дипломатите бяха дошли, за да попречат на евентуален арест на Гуайдо. След срещата с посланика Гуайдо изрази благодарност в Туитър за подкрепата от страна на германското правителство и каза, че режимът на Мадуро е изолиран, а опозицията продължава да напредва в международен план.

Последвайте канала на

БТА
899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини