Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо изрази готовност за диалог с Николас Мадуро

  • 05 юли 2019 10:49

  • 363
  • 1
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо изрази готовност за диалог с Николас Мадуро
© Getty (архив)

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо е готов да води диалог с президента Николас Мадуро, за да се намери решение на кризата в страната, предаде ТАСС, цитирайки интервю на Гуайдо пред телевизия "Франс 24".

"Опозицията може да води преговори с диктатора", заяви Гуайдо вчера пред френската телевизия. Той обаче призова за продължаване на протестите и оказване на политически натиск върху Каракас. Гуайдо подчерта посредническата роля на Норвегия, но отбеляза, че преговорите са достигнали патова ситуация. Ако обаче може да се постигне намаляване на напрежението, със сигурност бихме се възползвали от нея, добави опозиционният лидер, който се самопровъзгласи за и.д. президент.

Коментирайки изявление на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, че трябва да се използват демократичните процедури и въпросът за бъдещето на Венецуела да се реши чрез избори, Гуайдо заяви, че той и поддръжниците му се вслушват внимателно "в това, което казват френският и руският лидер". "Разбира се, ние сме готови да работим по този въпрос с руския президент и всички други президенти", добави опозиционният лидер. Той се обяви за провеждане на свободни избори във Венецуела, в присъствието на международни наблюдатели.

До сегашната ситуация се стигна, защото през 2018 г. Мадуро отказа да проведе подобни избори, подчерта Гуайдо

Последвайте канала на

БТА
363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
"опозицията"-

2019.07.05 | 11:43

1

това е сереу ,еврейна сорош и циониската мафия.А Гуайдо е венецуелския ПЛЮВНЮВЛИЕФ.

Добави коментар

Водещи новини