Руските военни са пристигнали във Венецуела, за да помогнат при поправянето на системи за противоракетна отбрана

  • 29 март 2019 21:35

  • 2036
  • 29
Руските военни са пристигнали във Венецуела, за да помогнат при поправянето на системи за противоракетна отбрана
© gettyimages (архив)

Пристигналите в събота близо 100 руски военни са във Венецуела, за да помогнат при поправянето на произведените в Русия системи за противоракетна отбрана С-300, заяви днес специалният пратеник на САЩ за Венецуела Елиът Ейбръмс, цитиран от Ройтерс.

Той каза на пресконференция в Държавния департамент, че противоракетните системи са били повредени при спиранията на тока във Венецуела.

Белият дом предупреди днес Русия и другите страни, които подкрепят Николас Мадуро, да не изпращат войници и оръжия във Венецуела, тъй като САЩ ще възприемат това като пряка заплаха за сигурността в региона.

Ейбръмс отбеляза, че на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо е предоставен списък с възможни санкции като ответни мерки на присъствието на руски военни във Венецуела.

"Предоставихме на държавния секретар дълъг списък с възможности. Има много неща, които можем да направим в икономиката, можем да наложим икономически санкции", каза Ейбръмс на пресконференцията. 

Последвайте канала на

БТА
2036 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
няма как да си соросоид долен

2019.03.30 | 14:37

29

И ДА НЕ СИ ПЕДАЛ -ТРОЛ НА ПРЕСТЪПНИКА ЦВИНОКИО -КРАДЕЦА НА АПАРТАМЕНТИ.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.30 | 10:44

28

то години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. Руснаците не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над другите народи около тях. Руснаците не могат да понесат мисълта, че съседите им могат да имат самостоятелен път на развитие, различен от руския, а мисълта, че някой съсед може да живее по-добре от тях ги угнетава и озлобява. И понеже те не са способни на прогрес, злобата, омразата и агресията към другите са тяхно постоянно душевно състояние. Единственият начин да се противопоставим на тази руска злоба и агресия е много силно колективно противодействие. Защото с Русия не може да се дружи, тя разбира искането за дружба като слабост.
Единствения език, от който Русия разбира е езика на силата.

няма как да си соросоид долен

2019.03.30 | 10:27

27

И ДА НЕ СЛУЖИШ НА ЕВРЕЙНА СОРОШ и АГЕНТА НА СЕРЕУ ЦВИНОКИО -ПРЕСТЪПНИКА СЪС КРАДЕНИТЕ АПАРТАМЕНТИ.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.30 | 10:22

26

„Днес в Русия влезе в сила мракобесния закон, преследващ хората "за неуважение към властта." По този повод искам да кажа за пореден път, че Русия се управлява от крадливи отрепки, начело с гнусното блатно джудже Путин и кохортата му от корумпирани, садистични имбецили -- задушаващи тази държава, въплътили се в ролята на пръднята на Сталин.
(От съпричастност към свободата на словото, може да споделите този пост...)”

НЯМA KAK ДA CИ PYCOФOБ И ДA НE CИ ДEБИЛ

2019.03.30 | 09:59

25

Дaaa и kak тaka, дoвчepa бяxмe c фaшиcтитe и пocлe xoп oбявиxмe нeyтpaлитeт и мoля ви ce нe ни зakaчaйтe вeчe, ниe нямaмe нищo oбщo c Xитлep, нaиcтинa зa дa cи pycoфoб e дocтaтъчнo caмo дa cи бeзмoзъчeн мaлoyмeн дeбил! Akт нa oтмъщeниe нaпpaвиxa aнгличaни и aмepиkaнци, kaтo ни бoмбaндиpaxa и yбиxa нaд 3000 миpни гpaждaни. Дaжe и пaмeтниk им нaпpaвиxмe в знak нa пpизнaтeлнocт! Akт нa oтмъщeниe нaпpaвиxa eвpeитe, kaтo ocъдиxa вcичkи зaмeceни в дeпopтaциятa нa eвpeитe oт okyпиpaнитe oт бългapckaтa apмия зeми в Мakeдoния и бeлoмopcka тpakия! Зa пepиoдa 22.06.1941г. дo 08.09.1944г.(3г и 3м) Бългapckoтo мoнapxoфaшиcтcko пpaвитeлcтвo изпpaщa нa гepмaнckитe apмии в Eвpoпa и нaй-вeчe в Pycия, пpoдoвoлcтвия, мaтepиaли, cypoвини и бoeпpипacи зa нaд 800 милиapдa лeвa, т.e. мнoгo бългapckи пpeдпиeмaчи ca нaтpyпaли пpиkaзнo бoгaтcтвo зa cмeтka нa yнищoжeниeтo нa пopoбeнитe oт гepмaнckият бoтyш нapoди!

Праведен

2019.03.30 | 09:57

24

Нима !

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.30 | 08:39

22

На 26 август 1944 г. българското правителство обявява неутралитет във втората световна война и напуска Хитлеристката ос.
Вечерта на 5 септември 1944 г. демократичното правителство на Константин Муравеев взема решение да се обяви война на Германия и нейните съюзници.
Около два часа по-късно СССР обявява война на България.
На 8 септември червената армия нахлува в територията на България през североизточнатаи морската граница и окупира редица градовем като Варна,Русе,Силистра,Добрич,Бургас. По нареждане на правителството, българските войски не й оказват съпротива.
На 9ти Септември 1944г. в условията на съветска окупация е обявено правителство на Отечествения фронт с министър -председател Кимон Георгиев.
Произволът и тиранията, които българските комунисти упражняваха заедно със съветските окупационни войски, е обхванала цялата страна... Къдетонаселението се опълчшва срещу произволни арести и отвличания, където селяните се вдигат срещу тиранията, къдетп се образуват центрове на съпротива, съветските войски вземат радикални мерки'' (Волфганг Бретхолц), '' Видях сгромолясването им'', изд. ''Бъдеще и Тилия', София 1994г.
Окупирането на България от червената армия е последвано от вълна на насилие и терор. Според различни оценки броят на убититев първите два месеца е между 20 000 и 40 000 души.
Осъдените на смърт от т.нар. ''Народен съд'' са 2 730 души - министри, депутати, жypнaлиcти,банкери, кметове, свещенници, семевладелци, учители!
От българска ръка не е загинал нито един руски войн, но към 1946 г. от съветски войници и офицери са убили убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. (Архив МВнР, СКК)
Над 2000 таврийски българи са се яреселили в Българияв годините 1942-1944 г. След 9ти Септември 1944г. в условията на окупация, по заповед на Сталин, са върнати обратно в СССР от спецчасти на червената армия и изпратени в лагерите на ГУЛаг Част от тях са убити още в България (ДА,АРхиви'', Добрич)
За периода септември 1944г. - декември 1947 г. (3г и 4 м.) издръжката на Червената Армияе струвала на българският народ 80 милиарда лева, загуба на суровини и селскостопанска продукция, т.е унищожен е в огромна степен националният капитал 0 финансово стопански и интелектуален. (проф. д-р Д.Шарланов, В.Ангелов)
''Налагането чрез окупация на съветския режим в България от съветския съюз, страна, непознаваща демокрацията, над нация с демократични традиции противоречи на прогресивния ход на човечеството. И връща България едно столетие назад..'' (проф.д-р. Д.Шарланов

Няма как да си соросоид долен

2019.03.30 | 09:51

23

И ДА НЕ СЛУЖИШ НА КРАДЛИВАТА ШАЙКА и ЦВИНОКИО-АГЕНТА НА СЕРЕУ и ЕВРЕЙНА СОРОШ.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.30 | 08:39

21

„Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”
Христо Ботев

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.30 | 08:39

20

''Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей аман! Лошо нещо е било московлъка...''
Захари Стоянов

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.30 | 08:38

19

''Най-големия ни неприятел днес е официална Русия. Няма пакост, няма мерзост, даже и подлост, които да не е пуснала в ход тая държава, от 6-ий семтемврий насам, когато ние почнахме своето истинско политическо и самостоятелно съществуване.. '' Желае ни доброто, не ни е забравила'' , отговарят кокошите умове, в това число и ония наши изменници братя, които си продават съвестта за монета чисто сребро в руското посолство. - ''Вие сте идиoти'', казваме ние''
Захари Стоянов

Добави коментар

Водещи новини